Pitkospuut (Viljo Perttula)

26,00 7,90

tuotetunnus (SKU) KK-54393 Osasto:

Suutari Kaapon aikuinen tytär Elli elelee isän kanssa kahdestaan itärajan tuntumassa Karjalassa. Isä kiertelee taloissa tekemässä kenkiä ja lapikkaita, tytär on pitkiä aikoja yksin kotimökissä. Eräänä sellaisena päivänä pitkospuita myöten saapuu ”laukkuryssä” Sergei. Elli tarjoaa kauppamiehelle ruokaa ja yösijan, harvoinhan korvessa vieraita poikkeaa.

Hiljaiselo päättyy lopullisesti, kun Elli pääsee piiaksi pappilaan. Hän nauttii työstään mutta tajuaa kauhukseen olevansa pieniin päin. Rovasti ja ruustinna ovat kuitenkin ymmärtäväisiä ja lupaavat auttaa Elliä kaikessa. Sergei ei tiedä pojastaan mitään, mutta Eetulle on vuosien myötä selvinnyt, että hänen isänsä on venäläinen. Päädyttyään upseeriksi Suomen armeijaan hän kuulustelee vihollisen kätyreitä. Yksi heistä muistuttaa kovasti häntä itseään. Lain mukaan miehelle kuuluisi kuolemantuomio.

Tässä jännittävässä romaanissa seurataan kolmen sukupolven elämää itäisessä Suomessa vuosina 1910–1950.

Viljo Perttula on toiminut puolet elämästään maanviljelijänä ja urakoitsijana Itä-Suomessa, toisen puolen urakoitsijana Kanadassa: hänen alaansa ovat hirsisaunat. Perttula harrastaa lukemista ja lehtiin kirjoittelua. Hänellä on vaimo ja kolme aikuista lasta sekä kolme lastenlasta.

Tekijä
Viljo Perttula
ISBN
9789524756105
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2013
Koko
216 mm x 142 mm x 19 mm
Sivumäärä
176
Sidonta
sidottu, kovakantinen