Oikea näkyvä kirkko (C.F.W. Walther)

Tässä kirjassa tri Walther osoittaa, että evankelisluterilaisessa tunnustuksessa pysyvä kirkko on oikea näkyvä Jumalan kirkko maan päällä.

17,00

tuotetunnus (SKU) KK-9757 (Tuote)Osastot: ,

Tässä kirjassa tri Walther osoittaa, että evankelisluterilaisessa tunnustuksessa pysyvä kirkko on oikea näkyvä Jumalan kirkko maan päällä.

Evankelisluterilaisella kirkolla Walther ei tässä tarkoita kirkkoa, jonka nimessä lukee ”evankelisluterilainen”, vaan sellaista kirkkoa, joka käytännössä opettaa ja toimii luterilaisen opin mukaan.

Oikean näkyvän kirkon Walther määrittelee näin: ”Oikea näkyvä kirkko sanan rajoittamattomassa merkityksessä vääräuskoisten kirkkojen eli lahkojen vastakohtana on vain sellainen kirkko, jossa Jumalan sana saarnataan puhtaasti ja pyhät sakramentit jaetaan evankeliumin mukaisesti”.

Waltherin kirjat tukevat ja vahvistavat uskossaan niitä, jotka eivät halua mennä ajan eksytysten mukana. Waltherin mukaan oikea näkyvä kirkko ei ole utopistinen toive, vaan se on mahdollinen ja niitä on ollut ja on yhä vieläkin.

Kirja sisältää myös Waltherin puheen, jonka hän piti vuonna 1866 kirkkokunnan kokouksen avajaisissa ja joka on samalla johdantoa tähän kirjaan. Kirjassa on lisäksi henkilö- ja asiahakemisto.

Suomentajat Hannu Lehtonen, Risto Relander ja Markku Särelä (myös toimittaja). Kannen on piirtänyt Kimmo Pälikkö.

Tekijä
C.F.W. Walther
Kustantaja / Jakelija
Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen Kirkko
ISBN
9519318291
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
209
Sidonta
Kovakantinen