Eesaun kyyneleet (Urpo Karjalainen)

Urpo Karjalainen kysyy Eesaun kyynelissä, kuinka perusteltu kristittyjen kirjoittajien historiantulkinnan linja aikoinaan oli, ja millaisiin seurauksiin se historiassa pahimmillaan johti.

19,80

tuotetunnus (SKU) KK-6875 Osasto:

Kristinuskon synty juutalaisuuden sisäisenä liikkeenä on historiallinen tosiasia. Kristillisen uskontulkinnan ja teologian kehitys johtivat kuitenkin varsin nopeasti tilanteeseen, jossa kristityt katsoivat edustavansa uutta Israelia.

Tästä seurasi, että kristityt sulkivat juutalaiset uskontulkinnassaan pelastuksen ulkopuolelle. Tällaista näkemystä perusteltiin mm. vetoamalla kirjoituksiin, joissa väitettiin, että Jumala rakasti kaksosista Jaakobia, mutta vihasi Eesauta. Isällä oli vain yksi siunaus ja sen sai Jaakob.

Urpo Karjalainen kysyy Eesaun kyynelissä, kuinka perusteltu kristittyjen kirjoittajien historiantulkinnan linja aikoinaan oli, ja millaisiin seurauksiin se historiassa pahimmillaan johti. Kirjan aihepiiri on edelleen ajankohtainen, koska se taustoittaa nykyisen Lähi-idän konfliktin varhaishistoriallisia ja ideologisia juuria.

Eesaun kyyneleet on kirjoittajan neljäs teos.

Tekijä
Urpo Karjalainen
ISBN
951878096X
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
206
Sidonta
nid