Miten selviytyä työpaikan menetyksestä (Soili Poijula)

Kun työpaikka menee alta, ovat hyvät neuvot kalliit. Miten kasvaa heikosta lenkistä vahvaksi, kun elämä ensin on lyönyt lujaa?

10,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-9267 Osasto:

Kun työpaikka menee alta, ovat hyvät neuvot kalliit. Miten kasvaa heikosta lenkistä vahvaksi, kun elämä ensin on lyönyt lujaa? Psykologi Soili Poijula puhuu terapeutin kokemuksellaan suuresta muutoksesta, jonka moni joutuu elämässään kokemaan. Hän kertoo, miten yksittäinen työntekijä ja toisaalta työyhteisö voivat parhaiten selviytyä tilanteesta, jossa yksi jätetään ja toinen irtisanotaan.

Yleensä irtisanominen merkitsee suurta kriisiä, johon eri ihmiset reagoivat eri tavoin. Joku selviää sokista nopeasti ja toipuu normaaliin elämään, toinen sen sijaan suree pitkään ja juuttuu traumaansa, joka saattaa sisältää paljon vihaa. Joku taas masentuu toimintakyvyttömäksi, jonkun perhe-elämä suistuu raiteiltaan. Normaalia ja tavallista on, että ihminen joutuu tekemään surutyötä menettäessään työn; useinhan työ on iso osa identiteettiä, se antaa taloudellisen turvan ja sosiaalisen arvostuksen.

Kirja käsittelee myös perheiden ja lasten turvattomuutta ja stressiä – isän tai äidin jouduttua työttömäksi se voi olla ankaraakin.

2. painos

Tekijä
Soili Poijula
ISBN
9789516076983
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Kirjastoluokka
T36.13
Koko
181 mm x 109 mm x 13 mm
Sivumäärä
168
Sidonta
Nidottu, pehmeäkantinen