Laosin vuorilla (Ari Vitikainen)

Kirja on kuvakertomus Pohjois-Laosin vuorilla asuvan värikkään akha öshi -kansan elämästä uuden ajan kynnyksellä.

32,00 8,00

tuotetunnus (SKU) KK-52802 Osasto:

Useat Kaakkois-Aasian pienet etniset vähemmistökansat asuvat perinteisesti maansa syrjäisimmillä seuduilla, elävät luonnon keskellä omavaraistaloudessa, harjoittavat uskontoaan animismia, puhuvat omia kieliään ja päättävät yhdessä yhteisönsä asioista.

Näille kansoille on myös yhteistä se, että ne ovat vasta hiljattain joutuneet vastatusten modernin ulkomaailman ja sen tuomien haasteiden sekä uusien mahdollisuuksien kanssa. Ulkomaailman tarjoama toivo paremmasta tulevaisuudesta edellyttää vähemmistönuorilta usein luopumista omasta kulttuuri-indentiteetistään, kielestään, perinteisistä asuinalueistaan ja elintavoistaan.

Tämä kirja on kuvakertomus Pohjois-Laosin vuorilla asuvan värikkään akha öshi -kansan elämästä uuden ajan kynnyksellä. Tieverkko ja sen mukana leviävät modernit vaikutteet ja muutospaineet ovat jo saavuttamassa öshien syrjäisiä asuinalueits. Monien muiden Kaakkois-Aasian vähemmistökansojen lailla myös öshit joutuvat nyt pohtimaan omaa identiteettiään perinteisen ja modernin maailman kohdatessa toisensa heidän kotikylissään.

Onko tulevien öshi-sukupolvien luovuttava kulttuuri-identiteetistään ja asuinalueistaan paremman tulevaisuuden toivossa? Vai voivatko öshit löytää itselleen uuden identiteetin, joka muodostaa sillan perinteisen ja modernin maailman välille?

Ari Vitikainen on toiminut Suomen Lähetysseuran ja SIL-järjestön työntekijänä Kaakkois-Aasiassa vuodesta 2001. Hän on tehnyt  työtä sekä Kambožassa että Laosissa projekteissa, jotka ovat pyrkineet etnisten vähemmistökansojen koulutus- ja elinolojen kehittämiseen ja korostaneet oman kielen ja kulttuurin tärkeää merkitystä oppimisprosessissa.

Tekijä
Ari Vitikainen
ISBN
9789516244313
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2013
Koko
220 mm x 238 mm x 12 mm
Sivumäärä
101
Sidonta
sidottu, kovakantinen