Koraanin Allah vai Raamatun Jumala? (Juha Ahvio, Timo Keskitalo)

Tässä kirjassa verrataan islaminuskon edustamaa käsitystä Jumalasta siihen käsitykseen, mikä kristinuskolla on Jumalasta.

20,00

tuotetunnus (SKU) KK-59684 (Tuote)Osastot: ,

Onko islamilla ja kristinuskolla sama Jumala?

Tässä kirjassa verrataan islaminuskon edustamaa käsitystä Jumalasta siihen käsitykseen, mikä kristinuskolla on Jumalasta. Kirja antaa perustellun vastauksen siihen nykyään varsin usein esitettyyn väitteeseen, jonka mukaan Koraanin Allah ja Raamatun Jumala olisivat sama Jumala ja että muslimit ja kristityt palvoisivat samaa Jumalaa. Tässä kirjassa osoitetaan, että tämä väite ei pidä paikkaansa ja että islaminuskon ja kristinuskon mukaiset käsitykset Jumalasta poikkeavat ratkaisevasti toisistaan. Koraanin Allah ja Raamatun Jumala eivät ole sama Jumala. Tähän johtopäätökseen päädytään väistämättä, kun pohditaan seuraavia avainkysymyksiä:

    Miten Koraani ja Raamattu poikkeavat ratkaisevasti toisistaan?

    Millä tavalla Allah ja kristinuskon Jumala ovat olemuksellisesti täysin erilaisia?

    Miten islamilainen luomisen teologia poikkeaa kristillisestä luomisen teologiasta?

    Mitkä ratkaisevat seikat erottavat islamilaisen ihmiskäsityksen kristillisestä?

    Miksi käsitys hyvästä ja pahasta on oleellisesti erilainen islamissa kuin kristinuskossa?

    Miten muslimin suhde Allahiin eroaa ratkaisevasti kristityn suhteesta Jumalaan?

    Miksi islaminuskon Allah ei ole tunnettavissa henkilökohtaisesti, kuten kristinuskon Jumala on?

    Miksi Koraanin Jeesus ei ole sama kuin Raamatun Jeesus?

Tämä kirja on mitä ajankohtaisin. Vastaavaa teosta ei ole aiemmin ollut saatavilla suomenkielellä.

Teos kuuluu jokaisen raamatullisen kristityn käsikirjastoon.

Teologian tohtori ja dogmatiikan (kristillisen uskonopin) dosentti JUHA AHVIO tarjoaa näihin ratkaiseviin peruskysymyksiin tiiviit mutta teologisesti painavat vastaukset. Ahvio osoittaa tässä kirjassa, että Koraaniin nojaavat islamin Jumala-opilliset uskomukset eivät ole mitenkään yhteen sovitettavissa Raamattuun nojaavan kristillisen Jumala-uskon kanssa. Ahvio perustelee, miksi kaikenlainen islamin ja kristinuskon yhdistämään pyrkivä krislam-ajattelu on teologisesti kestämätöntä.

Muslimityöhön erikoistunut pastori ja teologian maisteri TIMO KESKITALO puolestaan esittää omissa osioissaan, miten kutakin käsiteltävää islamia ja kristinuskoa erottavaa teemaa kannattaa käytännössä lähestyä ja soveltaa kristittyjen ja muslimien välisessä kanssakäymisessä. Raamattu ohjaa meitä rakastamaan muslimeja lähimmäisinä. Kun annamme muslimeille parasta, mitä meillä on, ohjaamme heitä hienovaraisesti Messias Jeesuksen luo. Meillä on käytännön muslimievankelioinnin näkökulmasta paljon yhteisiä lähtökohtia, joita Keskitalo tässä kirjassa avaa.

Tekijä
Juha Ahvio, Timo Keskitalo
ISBN
9789515853240
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2016
Sivumäärä
122
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen