Jokiravun kääntöpiiri – Ilmoituksen, moraalin ja ikuisuuden leveyksillä (Urpo Karjalainen)

Urpo Karjalainen tarkastelee uudessa kirjassaan ajan ja teologian virtauksia pyrkien tarjoamaan välineitä 2010-luvun kirkollisiin, uskonnollisluontoisiin ja maailmankatsomuksellisiin keskusteluihin.

25,30

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-12713 Osasto:

Jokiravut nousevat syvyyksistä ja valtaavat maata kuin Ilmestyskirjan pedot. Tätä kielikuvaa käytettiin maamme herätysliikekiistojen kiivaimmassa vaiheessa 1840-luvun alkupuolella. Körttiläisten kritiikin mukaan hengelliset jokiravut säteilivät helpon uskon lumevaloa.

Urpo Karjalainen esittelee mm. Martin Buberin, John Dominick Crossanin, John Shelby Spongin sekä Emanuel Levinasin keskeisiä ideoita hahmottaessaan aate- ja uskonnonhistoriallisesti kestäviä ajattelumalleja. Karjalainen analysoi terävästi aikamme teologista keskustelua, jota uhkaavat niin kontekstuaaliteologioiden sirpaloituminen kuin uusateistien jatkuvat hyökkäykset. Hän jatkaa jo aiemmista julkaisuistaan tunnetulla linjalla, jonka keskeinen perusta on siinä väittämässä, että teologia on yhtä välttämätöntä kuin Jumala itse. Kirja julkaistaan yhteistyössä Herättäjä-Yhdistyksen kanssa.

Tekijä
Urpo Karjalainen
ISBN
9789522470676
ALV-prosentti
10,00 %
Kirjastoluokka
23
Sivumäärä
160
Sidonta
Sidottu