Johdatus luterilaisen spiritualiteetin teologiaan (Olli-Pekka Vainio)

Suomalainen Luther-tutkimus on viime vuosina herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota. Tässä kirjassa tämän Mannermaan koulukuntanakin tunnetun tutkimusperinteen löytöjä työstetään hengellisen elämän, spiritualiteetin näkökulmasta.

50,90

tuotetunnus (SKU) KK-351 (Tuote)Osastot: ,

Suomalainen Luther-tutkimus on viime vuosina herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota. Tässä kirjassa tämän Mannermaan koulukuntanakin tunnetun tutkimusperinteen löytöjä työstetään hengellisen elämän, spiritualiteetin näkökulmasta. Kirjassa kysytään mm. miksi luterilainen uskon harjoitus on sellaista kuin se on? Onko luterilainen spiritualiteetti tunneköyhää ja vain tiedollisesti suuntautunutta? Onko luterilaisuus kärsimystä ihannoivaa uskonnollisuutta?

Kirja selvittää luterilaisen perinteen teologisia perusteita, mutta pyrkii samalla myös näyttämään suuntaa esittelemällä reformatorisen spiritualiteetin perusteemoja. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Mihin spiritualiteetti perustuu: ihmisen ponnisteluun, Jumalan työhön vai molempiin? Onko spiritualiteetti vain ihmisen päänsisäistä toimintaa vai perustuuko se johonkin ihmisen ulkopuoliseen todellisuuteen? Miksi luterilaisuus joutuu alati käymään keskusteluja kasteteologiasta? Voiko kuolemalla olla positiivinen sanoma nykyihmiselle?

Johdatus luterilaisen spiritualiteetin teologiaan johdattaa lukijan syvälliselle matkalle luterilaisen uskon ja teologian maailmaan. Tämä upea käsikirja sisältää toistakymmentä asiantuntija-artikkelia, jotka valottavat mielenkiintoisella tavalla luterilaisen hengellisyyden peruskysymyksiä ja samalla muodostavat vankan yleisesityksen luterilaisesta spiritualiteetista.

Kirja on syntynyt Helsingin yliopiston systemaattisen teologian laitoksen aloitteesta ja tunnettujen tutkijoiden yhteistyönä. Kirjassa ovat mukana prof., TT Antti Raunio, dos., TT Sammeli Juntunen, TM Olli-Pekka Vainio, TM Jari Jolkkonen, TM Matti Mikkola, dos., TT Simo Peura, prof., TT Jouko Martikainen, TM Sakari Kähkönen, TM Anja Ghiselli ja TT Jouko Heikkinen.

Kansi Petri Kovács

Tekijä
Olli-Pekka Vainio
ISBN
9516259324
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2003
Kirjastoluokka
23
Koko
150×230
Sivumäärä
n.220