Apostolinen lähetystyö (Nee Watchman)

15,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-4343 Osasto:

Watchman Nee (1901-1972), aikansa kiinalainen suuri hengenmies tunnetaan monista kysytyistä ja luetuista kirjoistaan. Kuitenkaan hän itse ei varsinaisesti kirjoittanut kuin yhden kirjan, jonka esipuheen hän on päivännyt Shanghaissa 1927 (kolmiosainen teos The Spiritual Man). Myöhemmin Nee arvioi tämän kirjansa ”liian täydelliseksi”, joka ei herätä lukijassaan halua itsenäiseen tutkisteluun.

Tämän kirjan, Apostolinen lähetystyö, Nee kirjoitti ensin kiinan kielellä ja käänsi sitten englanniksi. Alunperin kirjan pohjana olevat pienen työntekijäjoukon raamatuntutkistelut ja keskustelut eivät olleet tarkoitetut kirjaksi. Jos niin olisi ollut, Nee mainitsee kirjansa esipuheessa, hän tuskin olisi puhunut niin arkaluontoisista aiheista ja muutenkin olisi ollut pidättyväisempi puhuessaan.

Mutta tämä avoimmuus onkin tämän kirjan valtti. Luettuasi kirjan ymmärrät, miksi Neen toiminnan pohjalta syntynyt hengellinen työ ja seurakunnat säilyivät Kiinassa kommunistisen painostuksen alla lukumääräisesti suurempana kuin muut protestanttiset kirkkokunnat yhteensä.

Kirja käsittelee seurakuntakysymystä ja -järjestystä perusteellisesti raamatun ja apostolisen ajan käytännön mukaisena. Jos tämä Neen näkemys seurakuntakysymyksestä ym. on kestänyt koetuksen Kiinan vaikeina aikoina, tämä kirja tulee olemaan avuksi lopunajan seurakunnille tulevissa ahdistuksissa.

Tekijä
Nee Watchman
Kustantaja / Jakelija
Multiversum Oy
ISBN
9519444246
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
284
Sidonta
sidottu, kovakantinen