Kenelle johtajuus kuuluu? (David Pawson)

14,00 7,00

tuotetunnus (SKU) KK-998 (Tuote)Osastot: ,

Elsiabeth Elliot kirjoittaa kirjan alkusanoissa: ”Mikä helpotus löytää rohkea kirja rohkealla otsikkolla aiheesta, johon useimmat miehet eivät koskisi pitkällä kepilläkään! En tunne herra Pawsonia, mutta hänen täytyy olla rohkea mies. Hän rohkeni laittaa ”vanhentuneet ja loukkaavat” (hänen omat sanansa) näkemyksensä painettaviksi ja teki sen joka tapauksessa -tieteellisellä tarkkuudella, hienostuneesti ja kohteliaasti. Toivon ja rukoilen, että ihmiset lukevat ja ottavat opikseen sen, mitä hän on kirjoittanut.

Kysymys niin kutsutusta miesten ja naisten tasa-arvosta koskettaa kristillisen uskon perusteita, sillä se ulottuu syvälle Jumalan olemukseen ja siihen suureen salaisuuteen, josta paljon parjattu apostoli Paavali kirjoittaa kirjeessään efesolaisille. Olen vuosia seurannut kasvavalla tyrmistyksellä sitä tuhoa, jonka feministinen liike on tuonut maailmaan, seurakuntaan, kristillisiin koteihin ja avioliittoihin sekä ihmisten persoonallisuuksiin. Olen tutkinut niiden monimutkaisia väitteitä, jotka väittävät, että Galatalaiskirje 3:28 kumoaa kaiken, mitä kirjoittaja sanoo muualla kirjeissään miehen ja naisen oleellisista eroista. Olen kuunnellut loputtomia keskusteluja Paavalin rabbinistisista ennakkoluuloista ja kulttuurisesta rajoittuneisuudesta. Olen kaivautunut syvälle tutkielmiin kreikan sanan ”hypotasso” merkityksestä (”järjestyä jnk alaisuuteen”, ”olla alamainen jllk kuuliasuudessa” , ”alistaa”, ”alistua”), ja minua on muutamia kertoja pyydetty (”traditionalistina”, mitä se sitten tarkoittaakin) keskustelemaan niiden kanssa, jotka haluavat kirjoittaa uudelleen historiaa, kirjallisuutta, psykologiaa ja itse Raamattua, jotta 1900-luvun lopun nainen voisi hyväksyä ne. Olen tehnyt käytännössä kaiken muun, paitsi hyppinyt ylös ja alas ja huutanut asiasta.

Tässä on yksinkertainen, tervehenkinen käsittely aiheesta mieheltä, joka rakastaa Jumalaa, kunnioittaa naista ja pitää Raamattua ja apostolien loukkaamattomuutta itsestäänselvyytenä. Hän ottaa käsittelyynsä kaikki ”vaikeat” tekstinkohdat. Hän sanoo meille, että hänen aiheensa ei ole papillinen asia, ei myöskään hierarkinen, tilanteeseen sidottu, historiallinen tai kokemusperäinen; se on raamatullinen…”

David Pawsonilla on palvelutyö, jossa hän matkustaa tapaamaan seurakunnan johtajia Britanniassa ja ulkomailla, ja lisäksi hänet tunnetaan hyvin ympäri maailmaa kristillisten mediaohjelmien välityksellä. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, mm. kirjat: Meidän toivomme, Matka ilmestyskirjan maailmaan, Miksi Jumala sallii luonnonklatastrofeja?, Mitä on vesikaste?, Onko Joh 3:16 evankeliumi?, Tie helvettiin, Rukouksen periaatteita käytäntöön, Raamattu avautuu 1 ja 2, Sana ja Henki yhdessä.

Tekijä
David Pawson
ISBN
9789525114935
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Sivumäärä
109
Sidonta
pehmeäkantinen, nidottu