Ymmärrystä etsivä usko. Kulttuurin, tieteen ja uskon vuoropuheluja (Jari Jolkkonen)

Kirjan aihepiireinä Kristinusko ja ihmiskuva, kristinusko ja politiikka, kristinusko ja spiritualiteetti.

25,00

tuotetunnus (SKU) KK-402 Osasto:

Kuopion hiippakunnan piispan Jari Jolkkosen tuore kirja Ymmärrystä etsivä usko – Kulttuurin, tieteen ja uskon vuoropuheluja tarttuu moniin ajankohtaisiin teologisiin ja eettisiin, uskoa, ajattelua ja tietoa koskeviin aiheisiin.

Kirja ei ole yksinpuhelua, vaan osallistumista eri tahoilla käytävään keskusteluun. Kirjoittaja ei pyri sanomaan viimeistä sanaa, vaan tuomaan keskusteluun mukaan harkittuja näkökulmia, jotka nousevat kristillisestä uskosta ja sen virittämästä ihmiskäsityksestä.

Teoksen sisältämät artikkelit ryhmittyvät kolmeen aihepiiriin: Kristinusko ja ihmiskuva, kristinusko ja politiikka, kristinusko ja spiritualiteetti.

Kirjan pääotsikko viittaa teologisen kirjallisuuden klassikkoon, Anselm Canterburylaisen (noin 1033-1109) Proslogion-teokseen, joka on aikoinaan suomennettu otsikolla Ymmärrystä etsivä usko. Piispa Jolkkonen haluaa liittyä omalla kirjallaan ja pohdinnoillaan pitkään teologis-filosofisen keskustelun jatkumoon.

Jari Jolkkonen on toiminut Kuopion hiippakunnan piispana toukokuusta 2012. Hän on väitellyt teologian tohtoriksi Martti Lutherin teologiasta. Hän on systemaattisen teologian dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja käytännöllisen teologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on myös Euroopan tiede- ja taideakatemian jäsen (European Academy of Science and Arts).

Tekijä
Jari Jolkkonen
ISBN
9789523960541
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022
Koko
170 x 240 mm
Sivumäärä
279
Formaatti
kovakantinen
Sidonta
ommelsidonta