Häälaulu Kuninkaasta – Psalmin 45 selitys (Martti Luther)

Häälaulussa Kuninkaasta Luther käsittelee erityisesti maallista ja hengellistä hallintavaltaa ja niiden eroa. Teos on säilyttänyt ajankohtaisuutensa.

22,90

tuotetunnus (SKU) KK-46578 Osasto:

Martti Luther saneli Psalmin 45 selityksen vuonna 1532 Wittenbergissä. Teos ilmestyi suomeksi Juuso Hedbergin kääntämänä 1907. Se julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa kieliasultaan uudistettuna. Uudistettuun laitokseen on lisätty sekä uuden että vanhan Kirkkoraamattumme käännös Psalmista 45.

Häälaulussa Kuninkaasta Luther käsittelee erityisesti maallista ja hengellistä hallintavaltaa ja niiden eroa. Teos on säilyttänyt ajankohtaisuutensa. Euroopassa soditaan. Poliittinen ja kirkollinen keskusteluilmapiiri polarisoituvat. Tarvitsemme vahvaa teologiaa. Sitä Luther meille tarjoilee.

Kristuksen valtakunta ei ole tästä maailmasta. Maalliset hallitsijat tekevät virheitä ja toimivat väärin, Kristus ei. Maalliset valtakunnat nousevat ja kaatuvat, Jumalan valtakunta pysyy. Maallisella vallalla ei ole oikeutta puuttua Kristuksen kirkon oppiin ja elämään. Kirkossa on opetettava ja elettävä Pyhän Raamatun mukaisesti. Teoksen ytimessä on Kuninkaiden Kuningas, Kristus. Hän on täynnä armoa ja totuutta.

Käännöksen kieliasun on uudistanut Ceta Lehtniemi.

Tekijä
Martti Luther
ISBN
9789527428191
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2023