Valtakunnan salaisuudet – Kristuksen vertaukset sanoin ja kuvin (Veijo Koivula, Eeva Zitting)

Teoksessa on esitetty kuvin ja sanoin 29 Kristuksen vertausta. Ikonimaalari Zitting on maalannut jokaisesta vertauksesta ikonin ja rovasti Koivula avaa teksteissään vertausten sanomaa ja merkitystä.

28,00

tuotetunnus (SKU) KK-63860 Osasto:

Uuden testamentin keskeisenä sisältönä on sanoma armollisesta ja hyvästä Jumalasta sekä Kristuksen pelastustyöstä. Tähän liittyvät olennaisesti Kristuksen opetukset, joissa vertauskertomuksilla puolestaan on tärkeä asema. Vertaukset kuuluivat juutalaiseen traditioon ja laajemminkin seemiläiseen kulttuuriin. Oli luonnollista, että Jeesus liittyi puheissaan ja tavoissaan siihen, mikä oli hänelle ja hänen kuulijoilleen tuttua.

Herramme vertaukset eivät ole pelkkiä tarinoita. Niiden tarkoituksena on kutsua ja houkutella meidät sisälleen ja avata meille maailma toisenlaisena. Kun on kyse elämänmakuisista kertomuksista, ne antavat meille kaikille mahdollisuuden astua sisälle. Jeesuksen vertausten maailmaan tullaan kuitenkin omalla riskillä, sillä ne pyrkivät vaikuttamaan meihin ja muuttamaan meitä.

Jumalan valtakunta on Kristuksen vertauspuheiden keskeinen teema. Samalla kun Herramme vertaukset paljastavat Jumalan valtakunnan totuuden, ne kutsuvat meitä Jumalan läheisyyteen ja tuntemiseen sekä hylkäämään vääristyneet kuvitelmamme hänestä. Vertausten tarkoituksena on muuttaa myös käsityksiämme itsestämme ja toisistamme sekä tekemään meistä Kristuksen seuraajia ja oppilaita.

Valtakunnan salaisuudet -teoksessa on esitetty kuvin ja sanoin 29 Kristuksen vertausta. Joensuulainen ikonimaalari Eeva Zitting on maalannut jokaisesta vertauksesta ikonin ja oululainen tietokirjailija, rovasti Veijo Koivula avaa teksteissään vertausten sanomaa ja merkitystä.

Kirjan tarkoituksena on, että sen lukijat ja katselijat tulisivat ilon yllättämiksi, Jumalan valtakunnan ilon yllättämiksi. Jumalan valtakunta ei ole vain tuonpuoleinen, mutta se ei ole myöskään vain tämänpuoleinen, näkyvän todellisuuden asia. Niinpä sen ilokin on sekä tässä ajassa että taivaan elämässä koettavaa riemua ja juhlaa.

Eeva Zitting ja Veijo Koivula ovat aiemmin yhdessä Marianne Kantosen kanssa julkaisseet ekumeenisten ikonikirjojen trilogian: (I) Ikkuna pyhyyteen. 2011. (II) Pyhyyden lähteillä. 2013. ja (III) Kaipuu pyhyyteen. 2016. Veijo Koivula on kirjoittanut, toimittanut ja suomentanut lisäksi toistakymmentä tieto- ja hartauskirjaa.

Tekijä
Veijo Koivula, Eeva Zitting
ISBN
9789527168721
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2018
Koko
220 × 220 mm
Sivumäärä
156
Formaatti
kovakantinen