Someta hartaasti. Pyhiä tekstejä diginatiiveille. (Mikko Heikka)

Millaisia näkemyksiä Raamatun teksteistä avautuu sosiaalisen median valoihin ja varjoihin. Pyhistä kirjoituksista heijastuu hätkähdyttäviä näköaloja.

20,00

tuotetunnus (SKU) KK-560 (Tuote)Osastot: ,

Sosiaalinen media syntyi alunperin Kalifornian teknohippien unelmista. He uskoivat, että heidän keksintönsä voisivat edistää rauhaa, ihmisoikeuksia ja globaalia oikeudenmukaisuutta. Kehityksen alkumetreillä kaikki näytti hyvältä.

Digitalisaatio teki mahdolliseksi kansojen välisen vuoropuhelun ja monen suuntaisen tiedonvälityksen. Taivas laskeutui miesten povitaskuihin ja naisten käsilaukkuihin. Rajattomat tiedon varannot olivat matkapuhelinta pitävän käden ulottuvilla.

Unelmien rinnalle astuivat kuitenkin painajaiset. Ansaintalogiikka syrjäytti arvot ja etiikan. Algoritmit alkoivat hallita ihmisten elämää yhä kiihtyvällä vauhdilla. Ne tunkeutuivat neurokemikaalien välityksellä ihmisten arkeen ja uniin. Kadotus syrjäytti hippien taivaan.

Millaisia näkemyksiä Raamatun teksteistä avautuu sosiaalisen median valoihin ja varjoihin. Pyhistä kirjoituksista heijastuu hätkähdyttäviä näköaloja. Vanhasta testamentista kuuluu algoritmien kritiikkiä ja Uudessa testamentissa Jeesus twiittaa teräviä, lyhyitä, rosoisia ja elämän makuisia viestejä.

Jeesuksen opetuksista useimmat mahtuvat 280 merkin rajoihin. Hän puhui lyhyesti ja unohtumattomasti. Meidän twiittimme katoavat bittien tyhjyyteen. Jeesuksen twiitit elävät ikuisesti.

Emerituspiispa Mikko Heikka on kirjoittanut hartauskirjan, jonka luvuissa vuorottelevat pyhät tekstit, meditaatiot, virret ja rukoukset. Ne sekä rohkaisevat että varoittavat. On syytä pitää varansa, mitä työntää taskuunsa tai käsilaukkuunsa.

Tekijä
Mikko Heikka
ISBN
9789527375723
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2021
Koko
A5
Sivumäärä
124
Formaatti
kovakantinen