Sillamin vaellus I (Veli Osmon-Oiva)

49,00

tuotetunnus (SKU) KK-9928 Osasto:

”Onhan se näinkin voinut olla”. Sillamin vaellus on kertomakirjalliseen muotoon kirjoitettu tarina erämaavaelluksesta Raamatun kertomuksen puitteissa.

Sillamin vaellus on kertomus vähäisen leeviläisyhteisön erämaataivalluksesta kohti Pyhää Maata asuinkaupungistaan Pitomista. Väki lähtee kulkemaan omaa, otolliseksi luulemaansa matkareittiä, mutta epäonnistuu yrityksessä. Näin ”Sillamin Katraskin” joutuu liittymään Mooseksen laumaan. Herran langettaman tuomion johdosta matka Luvattuun Maahan muodostuu vuosikymmenten ajanjaksoksi, apeanoloiseksi elämäksi erämaan keitaalla, jossa harjoitettiin maanviljelystä, laidunnettiin karjaa, rakennettiin taloja, synnyttiin ja kuoltiin.

Lainvuorella Sillam synnyttää pojan, Joofan, jonka siittäjää hän ei suostu paljastamaan, ennenkuin tämä on saada surmansa isänsä kädestä. Joofan miehistyttyä, hänestä tulee Mooseksen uskottu ja Profeetta mielistyy tähän kovasti. Poikansa siirryttyä pois viereltänsä, Sillam jättää oman yhteisönsä ja muuttaa edomilaisten kaupunkiin Jotbataan, kunnes tulee aika lähteä viimeiselle vaellukselle Paratiisimaahan.

Tekijä
Veli Osmon-Oiva
ISBN
9789525727234
ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
460
Sidonta
kovakantinen, sidottu