Reilusti tasan (Mikko Pyhtilä)

8,00

tuotetunnus (SKU) KK-6806 Osasto:

Millainen elintaso on mahdollinen koko maailman väestölle niin, että kaikilla on tasapuolinen oikeus ruokaan, veteen, terveydenhuoltoon, kotiin, koulutukseen ja muiden inhimillisten perustarpeiden täyttämiseen?

Tasaus on ihmisen ja ihmisyyden suojelua. Kaiken auttamis- ja kehitysyhteistyön, kummilapsitoiminnan ja muiden lähetys- ja diakoniatyön muotojen, jotka saavat aikaan myönteisiä muutoksia heikommassa asemassa olevan elämään, voidaan katsoa olevan erilaisia tasauksen välineitä. Tasauksen välineitä ovat myös valintamme ostotilanteissa tai kierrätys. Luonnonsuojelukin on pitkälti ihmisten suojelua.

Tasauksen perusteita ja siihen tarvittavia työvälineitä esitellään laajalti tässä uraauurtavassa kirjassa. Mukana ovat niin reilu kauppa, kuluttaminen, luonnonsuojelu kuin kierrättäminen. Pyhtilä pohtii, missä määrin yksi ihminen voi vaikuttaa pienillä valinnoillaan niin Suomessa kuin maailmalla.

Tämä vastuullisen kuluttajan opas ei kehota ihmistä ensisijaisesti olemaan tiedostava ja vastuullinen kuluttaja, vaan tarkastelemaan aktiivisesti suhdettaan toiseen ihmiseen – lähimmäiseen.

Mikko Pyhtilä on nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri, joka on juuri lähtenyt perheensä kanssa työhön Tansaniaan.

Tekijä
Mikko Pyhtilä
ISBN
9789516243514
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Sivumäärä
287
Sidonta
Nid