Pyhän Henrikin legenda CD (Schola Sancti Henrici)

Pyhän Henrikin legenda -äänitteellä kertomukseen piispa Henrikistä tutustutaan lauluyhtye Schola Sancti Henricin kanssa.

15,00 7,90

tuotetunnus (SKU) KK-55468 (Tuote)Osastot: ,

Pyhän Henrikin legenda -äänitteellä kertomukseen piispa Henrikistä tutustutaan lauluyhtye Schola Sancti Henricin kanssa. Suomen suojelupyhimyksenä pidetyn Pyhän Henrikin muistoksi keskiajalla vietetyistä rukoushetkistä on koottu ohjelmisto, joka Henrikin kunniaksi sepitettyjen laulujen lisäksi sisältää hurskaaseen liturgiseen tapaan myös psalmeja ja rukouksia sekä joitakin Länsi-Suomessa laulettuja keskiajan hymnejä. Pyhän Henrikin legenda etenee monessa tasossa: hänen vaiheitaan seurataan latinan kielellä lauletuissa hymneissa, antifoneissa, responsorioissa ja lisäksi kuullaan suomen kielellä katkelmia alun perin latinaksi kirjoitetusta pyhimyslegendasta.

Schola Sancti Henrici on vuonna 1999 Sibelius-Akatemian suojissa perustettu yhtye, jonka kokoonpano on vuosien varrella vakiintunut viideksi laulajaksi. Mukana ovat Jussi Hirvonen, Samuli Korkalainen, Samppa Laakso, Vesa Mäkeläinen ja Hannu Vapaavuori. Kokoonpano on esiintynyt niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa, muun muassa Italiassa, Portugalissa, Puolassa ja Virossa.

Tekijä
Schola Sancti Henrici
ISBN
6420114115188
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2014