Perhe ja avioliitto muutoksessa (Maarit Hytönen)

43,00

tuotetunnus (SKU) KK-61071 Osasto:

Valtaosalla ihmisistä on omakohtainen käsitys perheestä. Olemme syntyneet perheeseen ja useimmat muodostavat aikuisiällä perheen toisen ihmisen kanssa. Siksi meillä on taipumuksena arvioida perhettä omista lähtökohdistamme käsin. Usein pidämme juuri omaa perhettämme hyvänä perheenä ja omaa perhemuotoamme parhaat lähtökohdat uudelle sukupolvelle tarjoavana perhemuotona.

Perheen käsite ja muoto ovat olleet suurten muutosten kohteena. Erilaiset perhemuodot ovat viime vuosikymmeninä lisääntyneet. Yhä suurempi osa aikuisväestöstä elää yhden hengen talouksissa. Kirkon ihanne perheestä yhteiskunnan perusyksikkönä, jonka nainen ja mies perustavat kristillisen avioliiton solmittuaan, toteutuu yhä harvemmin. Tällä hetkellä kirkollisen vihkimisen saa alle puolet uusista aviopareista Suomessa. Yli puolet ensimmäisistä lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella.

Tässä artikkelikokoelmassa perhettä ja avioliittoa lähestytään tutkimuksen, tilastojen ja perheiden kanssa tehtävän työn näkökulmasta. Eri alojen asiantuntijat kertovat, mikä on perhe tämän päivän Suomessa sekä millaisia haasteita perheet ja parisuhteet kohtaavat. Samalla kirja kertoo myös haasteista, joita kirkko ja koko yhteiskunta joutuvat väistämättä yhä useammin kohtaamaan erilaisten parisuhteiden ja perheiden kautta.

Tekijä
Maarit Hytönen
ISBN
9789516933699
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2017
Sivumäärä
375
Sidonta
sidottu, kovakantinen