Ortodoksisen kirkon dogmaattinen teologia I (Nikos A. Matsukas)

Nikos A. Matsukas esittelee luotettavalla tavalla ortodoksisen kirkon opin ja pohtii samalla totuuden ja tiedon suhdetta.

23,30

tuotetunnus (SKU) KK-9510 Osasto:

Nikos A. Matsukas esittelee luotettavalla tavalla ortodoksisen kirkon opin ja pohtii samalla totuuden ja tiedon suhdetta.

Vanhan kirkon oppien painotusta ja kehitystä tutkimalla ymmärrämme paremmin Idän ja Lännen kirkkojen yhtäläisyyksiä ja eroja niin Raamatun kuin historiankirjoituksen, yliluonnollisen kuin luonnollisen, apofaattisen kuin katafaattisen teologian ja niin teorian kuin käytännönkin välillä.

Uskontojen yhtäläisyydet ja erot syntyvät uskon kokemuksesta. Tieteellisen teologian tehtävänä on tehdä tunnetuksi sitä, mikä liittyy uskon kokemukseen.

Kreikkalainen Níkos A. Matsúkas (1934-2006) on kaikkein arvostetuimpia ortodoksisia nykyteologeja. Matsukas toimi filosofian ja dogmaattisen teologian professorina ja teologisen tiedekunnan dekaanina Thessalonikin yliopistossa ennen eläkkeelle siirtymistään. Lukuisten tieteellisten artikkeleiden ja toimittamiensa kriittisten julkaisujen lisäksi hän kirjoitti yli kaksikymmentä laajaa teologista teosta.

KUSTANTAJA JA JULKAISIJA: Ortodoksisen kirjallisuuden julkaisuneuvosto

Käännös: Nunna Kristaduli

Tekijä
Nikos A. Matsukas
ISBN
9518979391
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2005
Koko
137 x 200 mm
Sivumäärä
214
Sidonta
Sidottu, kovakantinen