Synaksarion Huhtikuu (Munkkidiakoni Serafim (toim.))

Kirjasarja pyhien elämäkerroista.

42,40

tuotetunnus (SKU) KK-12358 Osasto:

Synaksarion on ortodoksisen kirkon keskeisimpiä perusteoksia – kokoelma pyhien miesten ja naisten elämäkertoja. Kokoelma kattaa tuhat vuotta läntisen ja kaksi vuosituhatta itäisen kristikunnan pyhiä sekä vanhan liiton hurskaat.

HUHTIKUU sisältää yli 320 pyhää sekä tuhansia heidän kanssaan uskonsa tähden kärsineitä. Heidän joukossaan on varhaisen kristikunnan merkittävimpiä hahmoja kuten apostoli Markus, suurmarttyyri Georgios Voittaja ja Maria Egyptiläinen sekä jumalanpalvelustekstien laatija Joosef Hymnografi. Mukana on myös lukuisia värikkäitä uudempia pyhiä kuten Simeon Avojalka, Nektari Optinalainen, Maria Hatsinalainen, Matrona MOskovalainen sekä Lesboksen mystiset pyhät Rafael, Nikolaos ja Irene.

Suomeksi julkaistava 12-osainen suurteos on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Teossarjan on toimittanut filosofian tohtori munkkidiakoni Serafim Seppälä, joka toimii professorina Itä-Suomen yliopistossa. Työryhmään kuuluvat myös nunnat Kristoduli ja Ksenia Lintulan luostarista sekä TM Aija Sailamäki

Tekijä
Munkkidiakoni Serafim (toim.)
Kustantaja / Jakelija
Maahenki
ISBN
9789525652895
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2010
Kirjastoluokka
YKL 28.2
Sidonta
Sidottu