Nimien päivät (Minna Saarelma-Paukkala)

Ennakkomyynnissä, arvioitu julkaisuajankohta: 2024

32,00

tuotetunnus (SKU) KK-63842 Osasto:

Kustantajan/Jakelijan ilmoittama julkaisuajankohta:
2024
Ajankohta ja tuotteen ulkoasu tms. voi muuttua ennakkotiedosta.

Suomalainen nimipäiväperinne on iloinen ja lämmin tapa juhlia omaa nimeä. Nimipäivien viettoon kuuluvat niin kahvikutsut kakkuineen kuin onnittelukortit, pienet lahjat ja muut muistamiset. Päivänsankareita juhlitaan kodeissa ja työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa. Nimipäivistä muistutetaan myös sanomalehdissä ja radiossa – ja tietenkin kalentereissa.

Nimien päivät on kattava käsikirja kaikille nimipäivistä ja etunimistä kiinnostuneille. Kunkin kalenteripäivän kohdalla annetaan perustiedot niin päivän nimien taustoista kuin niiden almanakkahistoriasta. Nimipäiväkalenteri uudistetaan nykyään viiden vuoden välein, ja kirjassa ovat mukana kaikki vuoden 2025 nimipäiväuudistuksen uudet nimet. Päivittäisiä nimiartikkeleita täydentävät Raamatun tekstit ja runot sekä rovasti Timo Paukkalan mietiskelylauseet.

FT Minna Saarelma-Paukkala toimii Helsingin yliopistossa Yliopiston almanakkatoimiston johtajana ja nimistöntutkimuksen dosenttina. Hän on tutkijana perehtynyt suomalaisten etunimiin ja vastannut vuodesta 2010 lähtien suomalaisen nimipäiväkalenterin uudistuksista. Saarelma-Paukkala on aiemmin kirjoittanut useita tietokirjoja niin suomalaisten etunimistä ja nimipäivistä kuin kissojen ja koirien nimistä.

Tekijä
Minna Saarelma-Paukkala
ISBN
9789523741317
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2024
Koko
134 x 210 mm