Lintuinfluenssa (Pekka Reinikainen)

15,00 6,75

tuotetunnus (SKU) KK-5037 (Tuote)Osastot: , ,

Maailman terveysjärjestö WHO totesi helmikuussa 2006, että lintuinfluenssaviruksen nopea maailmanlaajuinen leviäminen on ankarin lintujen epidemia, mitä koskaan on voitu todeta. Mitä useampi lintu saa viruksen, sitä suurempi on riski, että viruksesta tulee ihmisestä toiseen tarttuva. Mikäli näin käy, 1 500 miljoonaa ihmistä voi saada tartunnan parissa kuukaudessa ja heistä voi pahimmassa tapauksessa kuolla jopa 300 miljoonaa. Kyseessä olisi maailmanhistorian tuhoisin pandemia.

Minnesotan yliopiston epidemiologi Michael Osterholm on todennut, että kyseessä on suurin yksittäinen maailmaa uhkaava riski tänä päivänä: ’Hallituksia ja sivilisaatioita on sortunut vähemmöstäkin’: Rokotetta ei ole, hoitopaikkoja ei ole riittävästi eikä myöskään varmuudella toimivaa lääkettä. Ihminen on omalla välinpitämättömällä toiminnallaan itse aiheuttanut pandemian vaaran, samoin kuin muut infektiotautien uhat ja maailman yli epidemian tavoin vyöryvät elintasosairaudet.

Nyt on aika varautua pandemian mahdollisuuteen sekä fyysisesti että henkisesti. On aika turvata yksin Jumalaan, joka antaa ja ottaa elämän ja joka on valmistanut meille kodin, missä ei enää ole sairautta eikä kuolemaa.

Pekka Reinikainen on toiminut käytännön lääkärinä yli 30 vuotta ja kouluttanut lääketieteen opiskelijoita Helsingin Yliopiston yleislääketieteen laitoksen opettajalääkärinä. Lisäksi hän on Helsingin kaupunginhallituksen ja -valtuuston sekä Kirkolliskokouksen jäsen. Reinikainen kuului Lääkärin etiikka -kirjan 1. painoksen toimituskuntaan. Hän on julkaissut useita kirjoja lääketieteen etiikasta ja evoluutiokysymyksestä. Reinikainen oli myös mukana toimittamassa kirjaa Evoluutio – kriittinen analyysi.

Tekijä
Pekka Reinikainen
ISBN
9515851572
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Sivumäärä
96
Sidonta
nid.