Lapsenkokoinen katsomuskasvatus (Saila Poulter (kirj.) Martin Ubani (kirj.) Marja Laine (toim.), Arto Kallioniemi (kirj.))

38,00

tuotetunnus (SKU) KK-62837 (Tuote)Osastot: ,

Lapsenkokoinen katsomuskasvatus on monipuolinen sukellus lapsen maailmaan ja katsomukselliseen ajatteluun. Sen tieteellisesti tasokkaat, mutta käytännönläheiset artikkelit pohjautuvat lokakuussa 2020 pidetyn katsomuskasvatussymposiumin esityksiin.

Niissä pohditaan, miten kasvattaa lasta tilanteessa, jossa uskonnot ja katsomukset ovat toisaalta aiempaa näkyvämpiä yhteiskunnassa, mutta toisaalta perheiden arjen kosketus niihin on yhä kirjavampaa. Nykyaikaista katsomuskasvatusta tehdään monen tahon ammattimaisena yhteistyönä, jotta voidaan tukea lapsen kehitystä lapsen tasolla, lasta kunnioittaen, ihmetellen ja oppien.

Teokseen ovat kirjan toimittajien lisäksi kirjoittaneet Arniika Kuusisto, Elisa Hyvärinen, Sari Havu-Nuutinen, Pekka Metso, Ismo Pellikka, Eriikka Jankko, Katja Castillo, Aino-Elina Kilpeläinen, Jarmo Kokkonen, Heini Paavola, Panu Pihkala, Ruth Illman, Inkeri Ruokonen, Ilkka Tahvanainen, Sylvia Hakari, Leena Lahtinen, Silja Lamminmäki-Vartia ja Elina Fonsen.

Saila Poulter (KT, Dos) toimii uskonnondidaktiikan yliopistonlehtorina ja opettajankouluttajana Helsingin yliopistossa. Lisäksi hän johtaa opettajankoulutuksen kehittämishanketta ”Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa”.

Martin Ubani (FT, TM) on uskonnonpedagogiikan professori Itä-Suomen yliopistosta. Hänen tutkimuksensa kohdistuvat uskontoon ja katsomuksiin yhteiskunnallisessa kasvatuksessa sekä opettajankoulutukseen.

Marja Laine (FT) työskentelee Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n toiminnanjohtajana, Hän on tutkinut kulttuurisesti kestävää kasvatusta ja erikoistunut lasten ja nuorten kulttuuri-identiteettiprosessia tukevan toiminnan kehittämiseen.

Arto Kallioniemi (TT, KM, HuK) työskentelee Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksella uskonnon didaktiikan professorina.

Tekijä
Saila Poulter (kirj.) Martin Ubani (kirj.) Marja Laine (toim.), Arto Kallioniemi (kirj.)
ISBN
9789523543782
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2021
Kirjastoluokka
K38
Sivumäärä
247
Sidonta
pehmeäkantinen