Lähellä ihmistä lähelle Jumalaa – Sielunhoidon opas (Petri Välimäki)

Ennakkomyynnissä, arvioitu julkaisuajankohta: 2024

29,00

tuotetunnus (SKU) KK-63843 Osasto:

Kustantajan/Jakelijan ilmoittama julkaisuajankohta:
2024
Ajankohta ja tuotteen ulkoasu tms. voi muuttua ennakkotiedosta.

Petri Välimäki kohtasi työssään valtakunnallisen Kriisipalveluyhdistyksen johtajana suuren määrän eri tavoin särkyneitä ihmisiä. Samalla kävi ilmeiseksi, etteivät yhteiskunnan auttamisresurssit aina riitä. Tarvitaan laajempaa näkemystä ja käytännöllistä opetusta erilaisista auttamisen tavoista.

Kirja on tarkoitettu sekä ammattinsa puolesta auttavien avuksi että aivan tavallisille välittäville ihmisille, vierelläkulkijoille. Se sopii hyvin myös niille, jotka etsivät rakentavia ja hoitavia näköaloja omaan elämäänsä. Kirjassa käsitelläänkin monia ajassamme erityisen yleisiä ongelmia ja haasteita. Sitä voi käyttää myös käsikirjana sielunhoito- ja terapiatyössä. Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa

– Haavoittuneen tunne-elämän tervehtyminen

– Erilaiset riippuvuudet

– Avioliiton, vanhemmuuden, parisuhteen ja seksuaalisuuden ongelmat ja arvokkaat mahdollisuudet

– Haavoittunut itsetunto ja identiteetin rakentuminen elämänkaaren eri vaiheissa

– Inhimillinen ja hengellinen kasvu

– Psykoterapian eri muotojen tärkeä anti sielunhoidolle

– Elämän tarkoituksen kokemiseen ja omien lahjojen/voimavarojen löytämiseen liittyvät haasteet ja mahdollisuudet

– Kutsumus elämän voimavarana

Aiheita käsitellään aina kahdesta näkökulmasta: miten voimme oppia ymmärtämään ja auttamaan apua tarvitsevaa sekä missä kohdin tarvitsemme itsekin parantumista ja tukea. Kirja käsittelee monipuolisesti myös yleisimpiä psykoterapian muotoja sekä sielunhoidon suhdetta niihin ja muihin nykyaikaisiin auttamistapoihin.

Petri Välimäki on toiminut yli 30 vuotta auttamistyössä, joko henkilökohtaisesti apua tarvitsevia tukien tai kouluttaen niitä, jotka auttavat muita. Palvelu on tapahtunut muun muassa valtakunnallisen kriisipalveluyhdistyksen toiminnanjohtajana, seurakunnan aikuistyöstä vastaavana pastorina sekä sielunhoidollisiin ja varustaviin koulutuksiin erikoistuneen oppilaitoksen rehtorina. Monille hän on tuttu myös Armon kalliolla televisio-ohjelmista ja useista eri radio-ohjelmasarjoista. Yhdessä vaimonsa Mariannen kanssa hän on kirjoittanut useita sielunhoidollisia kirjoja. Nykyään Petri palvelee mm. sielunhoidollisissa seminaareissa ja tapahtumissa seurakunnissa ja oppilaitoksissa yli kirkkokuntarajojen.

Tekijä
Petri Välimäki
ISBN
9789523741249
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2024
Kirjastoluokka
17.3
Koko
134 x 210 mm
Sivumäärä
480