Kun jää sulaa – Punnittua puhetta lähetystyöstä (Pirkko Lehtiö, Tuula Sääksi)

Kirjoittajat nostavat esiin ajankohtaisia kysymyksiä lähetysjärjestöjen ja kirkon yhteydestä, nykyaikaisesta orjakaupasta, naisten teologiasta, ym.

24,00

tuotetunnus (SKU) KK-6685 Osasto:

”Kun me puhumme suureellisesti maailman valloittamisesta Kristukselle, olemme erehtyneet pahemman kerran. Hänellä on jo valta. Me, Herramme pienet muurahaiset vain kerromme siitä, miten olemme kokeneet mullistavana hänen valtansa omassa elämässämme.”

Lähetystyö toteutuu tänä päivänä muuttuvassa tilanteessa. Ihmisten keskinäinen yhteydenpito on muuttunut yhä teknistyvässä ja globalisoituvassa maailmassa. Sen hyväksyminen ei välttämättä ole helppoa, mutta olosuhteiden muuttuminen kautta koko maapallon pakottaa siihen, että lähetystyötä on puntaroitava perusteellisesti.

Kirjan kirjoittajat paneutuvat raikkaasti, reippaasti, ajatuksia ja kielenkäyttöä tuulettaen tähän puntarointiin. He nostavat esiin ajankohtaisia kysymyksiä lähetysjärjestöjen ja kirkon yhteydestä, nykyaikaisesta orjakaupasta, naisten teologiasta, siitä mitä opittavaa meillä olisi idän ja etelän kirkoilta. Mitä lähetystyö on tänä päivänä? Mitä sen tulisi olla? Mikä lähetystyössä on tärkeintä? Millaisin kriteerein sitä tulisi arvioida?

”Olemme katselleet erästä taulua, jossa on kuvattuna kala jääkimpaleessa. Taiteilija on nähnyt siinä vertauskuvan Kristukselle. Hänet on jäädytetty teologian sisään. Taiteilija kysyy: mitä tapahtuu, jos jää sulaa ja Kristus vapautuu teologian jäistä.”

Pirkko Lehtiö, TT, on toiminut Hongkongin luterilaisen teologisen seminaarin professorina. Tuula Sääksi, rovasti on Suomen Lähetysseuran ulkomaanosaston johtaja.

Tekijä
Pirkko Lehtiö, Tuula Sääksi
ISBN
9789516243507
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Sivumäärä
160
Sidonta
Nid