Juuret ja siivet – Australian suomalaisen helluntaiherätyksen historiaa (Ari Karjalainen, Tarja Karjalainen)

Australian suomalaisen helluntaiherätyksen historiaa kertoo suomalaisen helluntaityön syntyvaiheista ja kehityksestä Australiassa.

22,00

tuotetunnus (SKU) KK-63629

Juuret ja siivet – Australian suomalaisen helluntaiherätyksen historiaa kertoo suomalaisen helluntaityön syntyvaiheista ja kehityksestä Australiassa. Se on kertomus suomalaissiirtolaisten rohkeudesta, sitkeydestä ja ahkeruudesta – ja joskus jääräpäisyydestäkin -, sekä Jumalan johdatuksesta ja siunauksesta yli kuuden vuosikymmenen aikana. Vaatimattomasta alusta kasvoi kaikkiaan yhdeksän seurakuntaa eri puolille Australiaa, sisälähetystyö, Australian Hyvä Sanoma -lehti, sekä vireä lähetystyö, joka etenkin Papua-Uudella-Guinealla kantaa edelleen hedelmää.

Ensimmäisessä osassa luodaan lyhyt katsaus sekä suomalaiseen siirtolaisuuteen Australiassa että helluntaiherätyksen syntyyn Suomessa ja Australiassa, sekä esitellään työn uranuurtajat ja kerrotaan toiminnasta ennen seurakuntien järjestäytymistä.

Toinen osa kertoo seurakuntien historiasta, joka saa lisämaustetta henkilökohtaisista kokemuksista ja muisteluista.

Kolmas osa kertoo seurakuntien yhteisen Australian Hyvä Sanoma -yhdistyksen sisälähetystyön, Australian Hyvä Sanoma -lehden ja lähetystyön vaiheista. Yhteiset juhlat ja tapahtumat on koottu erilliseen liitteeseen, samoin kuin yhteenveto suomalaisten työyhteydessä toimineista suomalaisläheteistä.

Kuvaliite täydentää osaltaan kertomusta, ja kattava viite- ja lähdeaineisto antaa vihjeitä lisälukemistoon.

Tekijä
Ari Karjalainen, Tarja Karjalainen
ISBN
9780645811704
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2023
Sivumäärä
316
Sidonta
sidottu, kovakantinen