Jumalan vai ihmisen palveluksessa? (Pekka Asikainen)

29,00

tuotetunnus (SKU) KK-63852 Osasto:

Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkkoherrojen käsitykset pastoraalisesta johtamisesta sekä sen perusteista vuosina 2013-2015

Pekka Asikaisen kirja on ajankohtainen puheenvuoro erityisesti pastoraalisesta johtamisesta. Lukija saa yleiskatsauksen johtamisen ulottuvuuksiin ja pääsee tutustumaan ns. pastoraaliseen johtamiseen kirkollisessa käytännössä.

Kirkon toimintaympäristö on muuttumassa entistä monimutkaisemmaksi. Pastoraalinen johtaminen kuvaa seurakunnan johtamistehtävää, johon heijastuvat voimistuvat muutoshaasteet. Muutosjohtaminen vaatii johtajalta aiempaa enemmän itsensä tutkimista ja organisaation hengelliseen perustehtävään tukeutumista.

Tämä teologian väitöskirja antaa mahdollisuuden pohtia omaa johtamista ja siihen liittyviä syvärakenteita muun muassa Pastoraalisen johtamisen kokonaisuuden mallin pohjalta. Mallissa tiivistyy kirkollisen johtamisen lähtökohdat.

FT, TM Pekka Asikainen on Oulun seurakuntayhtymän johtaja. Hän on työskennellyt johtamistehtävissä säätiöissä, seurakunnissa, hiippakunnassa ja kirkkohallituksessa sekä luottamustehtävissä eri organisaatioissa.

Tekijä
Pekka Asikainen
ISBN
9789527375419
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2020
Koko
B5 (170 x 240 mm)
Sivumäärä
271
Formaatti
kovakantinen