Johdatus keskiajan teologiaan (Virpi Mäkinen, (toim.), Mariella Asikanius, Toivo Holopainen, Ilmari Karimies, Pekka Kärkkäinen, Ilse Paakkinen ym.)

43,90

tuotetunnus (SKU) KK-60904 (Tuote)Osastot: ,

Johdatus keskiajan teologiaan on suomalaisten asiantuntijoiden kattaus 1100-1400 -lukujen teologiseen ajatteluun. Ajanjaksoa on kutsuttu läntisen teologianharjoituksen huippukaudeksi. Tuskin koskaan muulloin kristillistä ajattelua on kehitetty yhtä suurella luovuudella ja intensiteetillä. Teoksessa käsitellään keskeiset opinkohdat Jumalasta, Kristuksesta, ihmisestä ja sakramenteista sekä luodaan katsaus mm. keskiajan moraaliseen ajatteluun, mystiikan teologiaan ja muiden uskontojen kohtaamiseen. Teos valottaa, kuinka antiikin filosofis-teologinen perintö muotoutui keskiajan teologien käsissä systemaattiseksi kokonaisuudeksi ja uusiksi ajattelumalleiksi, jotka loivat pohjan myös reformaation ajan muutoksille.

Dosentti Virpi Mäkinen on systemaattisen teologian yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa ja varajohtaja yhdessä Suomen Akatemian huippuyksiköistä. Hän on kansainvälisesti arvostettu keskiajan tutkija. Mäkinen on julkaissut useita kirjoja ja lukuisia artikkeleita keskiajan teologiasta.

Teoksen muut kirjoittajat ovat Mariella Asikanius, Pekka Kärkkäinen, Ilse Paakkinen, Toivo Holopainen, Ilmari Karimies, Ritva Palmén, Mikko Posti, Jussi Varkemaa ja Tuomas Vaura.

Tekijä
Virpi Mäkinen, (toim.), Mariella Asikanius, Toivo Holopainen, Ilmari Karimies, Pekka Kärkkäinen, Ilse Paakkinen ym.
ISBN
9789522887535
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2017
Koko
241 mm x 161 mm x 17 mm
Sivumäärä
271
Sidonta
sidottu, kovakantinen