Isä Mitron sanakirja – ortodoksiset termit selityksineen (Kalevi Koukkunen (toim.), Vuokko Hosia)

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pastori Mitro Repo – isä Mitro – valaisee kirjassaan ortodoksisen uskon ja kirkon keskeisiä käsitteitä.

50,30

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-8985 Osasto:

Kirkas viikko, paastostadion, panihida, praasniekka, suitsutus…

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pastori Mitro Repo – isä Mitro – valaisee kirjassaan ortodoksisen uskon ja kirkon keskeisiä käsitteitä. Kirjassa saavat selityksensä niin tunnetut kuin tuntemattomammatkin termit.

Sanakirjan lähtökohta on ortodoksinen, mutta siinä on myös ekumeenisia huomioita. Teoksessa isä Mitro osoittaa tuhatvuotisten traditioiden elinvoiman. Artikkeleista välittyy kirjoittajan positiivisuus ja elämänilo. Erityisesti korostuu ortodoksisuuden karjalainen perinne. Eikä kirjasta puutu huumoriakaan.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan jäsenlehti Ortodoksiviesti on vuodesta 1999 julkaissut isä Mitron kirjoittamaa artikkelisarjaa Termien takana. Nämä 85 artikkelia on kirjaan ryhmitelty seitsemäksi teemakokonaisuudeksi: (1) Jumalanpalveluskirjoja, (2) Ajankierto, (3) Paastot, (4) Juhlapäiviä – Kirkkojuhlia, (5) Vainajien muisto, (6) Liturgisia käsitteitä ja (7) Ortodoksisia perinteitä.

Kirjan tekstiä täydentävät ja kirkollisia toimituksia, kirkkorakennuksia ja kirkollista esineistöä havainnollistavat Jutta Kuuren varta vasten teokseen ottamat kuvat. Perusteellinen asia-, henkilö- ja sanahakemisto lisää kirjan käytettävyyttä.

Isä Mitro on toiminut Helsingin ortodoksisen seurakunnan palveluksessa vuodesta 1990. Hänet tunnetaan kantaaottavana sielunpaimenena ja ortodoksisuuden markkinoijana.

Tekijä
Kalevi Koukkunen (toim.), Vuokko Hosia
Kustantaja / Jakelija
WSOY
ISBN
9789510331002
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
28.2
Sivumäärä
271
Sidonta
Sidottu, kovakantinen