Iloa tuhkan sijaan (Kaija Taival)

29,00 10,00

tuotetunnus (SKU) KK-57446 (Tuote)Osastot: , , ,

Messiaanisen juutalaisen Michael Yaronin isoisä on perustanut metsän kaikkien oikeamielisten pakanoiden muistoksi Yad Vashemin Holokaustimuseoon. Hän pelastui kolme kertaa kuolemalta ei-juutalaisten avulla. Myös Michaelin isän ja äidin tarina kerrotaan kirjassa; he selviytyivät holokaustista Puolassa.

Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä elämäkerta vaan sisältää myös evankeliumia ja opetusta. Kaikki ainekset nivoutuvat luontevasti koskettaviin elämänkohtaloihin.

Michael Yaron tuli uskoon Italiassa ja asuu nykyään Israelissa. Kirja ei keskitykään pelkästään Israeliin eikä ole kiiltokuvaesitys pyhästä maasta. Poliittisia pohdintoja kirjassa ei ole.

Kirjassa kuvataan Yaronin kokemuksia pastorina, hänen työnäkyään ja seurakunnan toimintaa ja myös hänen kriisejään. Yaronin lapsuudenkokemuksista lähtien kuvataan juutalaisia juhlia ja niiden merkitystä messiaanisille juutalaisille. Samalla suomalainen lukija saa mielenkiintoista tietoa juutalaisesta kulttuurista.

Kirjassa kerrotaan myös, miten pakanoiden Kristus-käsitys eroaa messiaanisten juutalaisten Kristus-käsityksestä, ja osoitetaan Vanhan ja Uuden testamentin vahva yhteys (esim. profetiat Kristuksesta).

Ennen kaikkea kirja osoittaa, että Jumala on olemassa ja että hän on uskollinen.

16-sivuinen nelivärinen kuvaliite.

Tekijä
Kaija Taival
ISBN
9789524757188
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2015
Koko
210 mm x 135 mm x 18 mm
Sivumäärä
190
Sidonta
sidottu, kovakantinen