Hyvä Sanoma 12/2023 (Joulu) (vain 1 kpl jäljellä)

Perinteinen joululehti. Tänä vuonna teemana perheyhteys.

8,00

tuotetunnus (SKU) KK-63634 (Tuote)Osastot: , ,

Tänä jouluna Hyvän Sanoman teemana on perheyhteys, joka ei välttämättä muotoudu hyväksi itsestään. Mari Cerny huomasi pienten lasten äitinä, että hänen omissa asenteissaan oli jokin vialla. Tästä alkoi sisäinen tutkimusmatka, jossa purkautui sukupolvien yli ulottuneita, rikkovia toimintatapoja. Perheyhteyden puuttuessa on onneksi muitakin tapoja kokea yhteisöllisyyttä. Arkkitehti, asuinyhteisövalmentaja Johanna Kerovuori tuo näkökulmaa tähän.

-Lääkäri diagnosoi Mertsi Ärlingin nuorena erittäin heikkolahjaiseksi. Vastoin näitä odotuksia Ärling opiskeli pitkälle ja tekee nyt työtä sen puolesta, että romaneihin liittyvät ennakkoluulot vähenisivät. Hän järjesti aikoinaan Turussa myös Operaatio Ruokakassin joulujuhlia vähävaraisille.

– Tamperelaisesta Mia Johanssonista ei uskoisi, mitä hän on käynyt elämässään läpi. Muun muassa vuodet neljän lapsen yksinhuoltajana Mia näkee nyt niin, että vaikeudet ja epäonnistumiset ovat luoneet kosketuspintaa kovia kokeneiden, hänen vankilassa tapaamiensa naisten kanssa. Mia ja puoliso Lauri Johansson ovat myös pariskuntana tukevasti Jumalan käytössä.

– Teea Limman nuoruus oli keskivertoa vaikeampi. Siihen kuului päihteitä, lintsaamista ja kotoa karkailua. Edes nuorena tehty päätös ottaa Jeesus vastaan ei auttanut paljoa, sillä usko ei vielä perustunut rakkauteen. Myöhemmin Jumala on saanut hoitaa Teean isättömyyden kipua, ja tänä jouluna hän on puolisonsa kanssa pienen, äärimmäisen odotetun tyttären vanhempi.

– Kristoffer Streng on säveltänyt presidentti Kyösti Kallion kirjoittamaksi aikoinaan arvellun rukouksen Suomen puolesta. Rukousta on tarvittu myös musikaalisen miehen omassa elämässä, joka on ollut viime aikoina seestymään päin. Jouluisin Streng palvelee usein kirkossa kanttorina. Hänen toisen lempijoululaulunsa ytimessä on Jeesuksen syntymä ja ristinkuolema.

– Elina Raution uusi kirja Levollisen elämän kirjeitä (Aikamedia, 2023) syntyi unettomuuden, uupumisen ja stressikierteen tuomista oivalluksista. Rautio sanoo, ettei avain lepoon ole ollut hänelle ruokavaliossa, liikunnassa tai mielenhallintayrityksissä, vaan elämän yksinkertaistamisessa. Rautio käsittelee aihepiirejä myös Kutsumushautomo-podcastissaan.

Tekijä
vain 1 kpl jäljellä
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2023