Retro-lehti

Ainutlaatuinen Retro-lehti tarjoaa monipuolisen koosteen helluntailiikkeessä 1970- ja 1980-luvuilla kasvaneiden nuorten seurakuntakulttuurista ja henkilökohtaisista muistoista. 36-sivuinen lukupaketti sisältää nostalgisen ajankuvan muun muassa leirikokemuksista, helluntailiikkeen musiikkitoiminnasta, hengellisistä julkaisuista ja aikakauden vaikuttajista.

13,00

tuotetunnus (SKU) KK-62320 Osasto:

Lehden sisältöä:

Tutut valokuvat ja historiakatkelmat palauttavat retrosukupolven mieleen esimerkiksi David Wilkersonin, Jeesus-herätyksen, Samuelsons-yhtyeen vierailut ja kotimaisen gospelkulttuurin synnyn, Tapani Sopasen Nuorten kesken -palstan, Ristin Voiton Helluntainuori-liitteen, Aika-lehden surullisen kohtalon, Heinola-aktiot sekä helluntainuorten ensimmäisen underground-julkaisun, Sitkain-lehden.

Muistorikkaiden tunnelmapalojen lisäksi Retron haastatteluissa ja artikkeleissa rakennetaan kokonaiskuvaa aikakauden merkityksestä helluntailiikkeessä.

Asiantuntijoina ovat helluntainuoruuden itsekin kokeneet professori Heidi McKendrick, filosofian tohtori Markku Luoma ja teologian tohtori Harri Koskela.

Koskettavan henkilötarinansa lehdessä kertoo entinen helluntainuori ja pastori Aki Junnila, jonka elämään mahtuvat niin helluntailiikkeen tuottamat ilot kuin kivutkin. Hänen tarinassaan tulee esiin retrosukupolven värikäs kokemusmaailma – ja onnellinen paluu seurakuntakotiin.

Ja tietysti lehdessä on myös lämmintä huumoria: siinä julkaistaan ensimmäinen virallinen retronuoren helluntaisanasto, jonka kaanaankieliset termit on määritelty yhteistyössä retron Facebook-sivuilla.

Retro-lehti on rakkaudentunnustus Jumalalle, helluntailiikkeelle ja nuoruuden kultaisille muistoille.

ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2020
Sivumäärä
36