Franciscuksen jalanjäljissä. – Elämänsäännöstä iloa, vapautta ja innostusta. (Riitta Heino, Katri Kuusikallio (toim.))

Kaipaus yhteyteen, rukoukseen, luontoon sekä iloon ja uskon aktiiviseen ilmaisemiseen on tuonut yhteen ihmisiä, jotka ovat saaneet innoitusta elämäänsä Pyhästä Franciscus Assisilaisesta.

22,00

tuotetunnus (SKU) KK-63611 Osasto:

Kahdeksan sataa vuotta sitten italialainen nuorimies kuuli Kristuksen kehottavan häntä korjaamaan luhistumassa olevaa kirkkorakennusta.

Kutsun saanut Franciscus Assisilainen (1181-1226) totesi tehtävän laajemmaksi kuin vain konkreettisen rakennustyön. Franciscuksen radikaali rauhan ja rakkauden sanoma ja elämäntapa, joka perustui vapaaehtoiseen köyhyyteen veti puoleensa monia ihmisiä.

Franciscus kirjoitti seuraajilleen oman elämänsäännön.

Kolmas sääntökunta syntyi niistä seuraajista, jotka eivät jättäneet perhettään, työtään ja kotiaan, mutta halusivat sitoutua arjessaan Franciscuksen viitoittamalle tielle.

Tällä tiellä sitoudutaan tekemään Kristus tunnetuksi ja rakastetuksi, elämään yksinkertaisesti ja tasavertaisuuden hengessä kaikkia ihmisiä ja koko luomakuntaa kohtaan. Maailmassa lienee miljoonia ihmisiä, jotka kokevat tämän Euroopan ja Luonnon suojelupyhimyksen omaksi idolikseen.

Hengelliseen sääntökuntaan kuuluminen ei ole aivan tavallista Suomen luterilaisessa perinteessä. Kaipaus yhteyteen, rukoukseen, luontoon sekä iloon ja uskon aktiiviseen ilmaisemiseen on kuitenkin tuonut yhteen ihmisiä, jotka ovat saaneet innoitusta elämäänsä Pyhästä Franciscus Assisilaisesta.

Monista eri taustoista, herätysliikkeistä ja elämänkokemuksista tulevien kirjoittajien tarinoita on koottu yhteen kuvaamaan, mitä tarkoittaa elämänsäännön ohjaama elämä tässä ajassa.

Kirjassa on myös tietoa kolmannesta sääntökunnasta, periaatteista ja yhteyksistä Englannin anglikaaniseen kirkkoon. Myös kirjan toimittajat Katri Kuusikallio ja Riitta Heino kuuluvat tähän sääntökuntaan.

Tekijä
Riitta Heino, Katri Kuusikallio (toim.)
ISBN
9789523960992
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2023
Koko
148 x 210 mm
Sivumäärä
138
Formaatti
pehmeäkantinen