Viimeisten päivien taistelu (Rick Joyner)

Tässä kirjassa tarkastelemme kolmea väkevintä pahuuden linnoitusta, jotka yhdessä sitovat ja hallitsevat langennutta ihmiskuntaa: rasismia, noituutta ja uskonnollisuuden henkeä

16,30

tuotetunnus (SKU) KK-6393 (Tuote)Osastot: , ,

Tässä kirjassa tarkastelemme kolmea väkevintä pahuuden linnoitusta, jotka yhdessä sitovat ja hallitsevat langennutta ihmiskuntaa: rasismia, noituutta ja uskonnollisuuden henkeä. Niin kuin Saarnaajan kirja 4:12 toteaa: ”Ja yksinäisen kimppuun voi joku käydä, mutta kaksi pitää sille puolensa. Eikä kolmisäikeinen lanka pian katkea.” Nämä kolme linnoitusta, jotka toimivat yhdessä tappavan tehokkaassa liitossa, voidaan nähdä alkusyynä lähes kaikkeen ihmiskunnan kirouksena olleeseen kuolemaan ja tuhoon. Ne ovat saatanan kolmisäikeinen lanka, jota on hyvin vaikea katkaista, kun ne toimivat yhdessä. Näiden linnoitusten ymmärtäminen on meille ratkaisevan tärkeää, koska jos emme ymmärrä niitä, emme voi ymmärtää sitä maailmaa, jossa elämme, emmekä varsinkaan sitä lopullista hyvän ja pahan taistelua, joka leimaa tämän maailmanajan loppua.

Olen käsitellyt näitä linnoituksia aikaisemmin artikkeleissa ja olen myös kirjoittanut sarjan hengellisiä linnoituksia käsitteleviä kirjasia. Tässä kirjassa linnoituksia tarkastellaan kuitenkin paljon syvällisemmin. Pyrkiessämme ymmärtämään pahuuden perimmäisiä voimia meidän on aina muistettava, että nimenomaan totuus tekee meidät vapaaksi. Tavoitteenamme ei ole ymmärtää ainoastaan pahuutta vaan sitäkin enemmän sen vastavoimaa totuutta, joka yksin voi murtaa pahuuden voiman. Totuus murtaa pahuuden voiman syrjäyttämällä sen. Päämääränämme ei ole vain lakata tekemästä pahaa vaan tehdä hyvää ja siten kantaa hedelmää Jumalan valtakunnalle.

Herra opetti Luukkaan evankeliumin jakeissa 11:24-26 siitä, miten paha henki ihmisestä lähdettyään pyrkii palaamaan takaisin, jos sen entinen asunto on tyhjä. Se ei ainoastaan palaa takaisin vaan tuo myös mukanaan seitsemän muuta pahaa henkeä, voimakkaampia kuin se itse. Siksi päämäärämme ei voi koskaan olla pelkästään pahuuden ulos ajaminen vaan myös sen jättämän tilan täyttäminen Pyhän Hengen totuudella. Paras tapa tehdä tämä on ajaa pahuus ja eksytys ulos eksytyksen vastavoimalla – totuudella. Siksi emme pyri ainoastaan paljastamaan sitä, mikä on väärin, vaan ilmoittamaan Jumalan vanhurskauden ja totuuden, joka ajaa pahuuden ulos. Sen jälkeen haluamme juurtua yhä syvemmin Hänen totuuteensa, niin ettei siitä tule pelkkä käsite, johon uskomme, vaan se, mitä luonteeltamme olemme.

Tästä syystä tulet huomaamaan, että tässä kirjassa toistetaan joitakin asioita useamman kerran. Kertaus on opintojen äiti; niinpä tämän kirjan tavoitteena ei ole vain valottaa pahuuden luonnetta vaan juurruttaa totuuden siemen yhä syvemmälle sydämiimme, jotta sitä ei voi koskaan hävittää tai varastaa. Samoin kuin terveen puun juuret ulottuvat pinnan alla yhtä laajalle kuin oksat pinnan yläpuolella, tahdomme olla sisältäpäin kaikkea sitä, mitä ulkonaiset tekomme osoittavat. Haluamme totuutta salatuimpaan saakka. Silloin emme vain kanna runsaasti hedelmää, vaan hedelmämme ovat myös korkealaatuisia ja vahvoja.

Niin kuin Herra opettaa vertauksessaan kylväjästä, jokainen totuuden siemen koetellaan ennen kuin se voi kantaa hedelmää. Tavoitteenamme ei ole vain läpäistä koetuksia vaan kantaa paljon hedelmää. Teemme niin pääsemällä ensin itse vapaiksi ja sitten vapauttamalla myös muita näiden pahuuden linnoitusten vallasta. Kristityt ovat kutsutut olemaan todellisia vapaustaistelijoita.

Alkaessamme ymmärtää kunkin tässä kirjassa käsitellyn perimmäisen linnoituksen luonnetta meidän on myös ymmärrettävä, miten ne ovat taipuvaisia toimimaan yhdessä. Jos esimerkiksi alamme vähitellen vapautua rasismista tai kontrollin hengestä, joka on eräs noituuden muoto, paholainen lähettää yleensä jonkun uskonnollisen hengen yllyttämään meitä tuomitsemaan väärin niitä, jotka ovat yhä rasismin tai kontrollin hengen sitomia. Näin uskonnollisuuden henki pystyttää toisen linnoituksen, ylpeyden linnoituksen, joka tasoittaa tietä rasismin ja kontrollin henkien paluulle. Kun sitten uskonnollisuuden henki vahvistaa näitä linnoituksia, niistä tulee paljon entistä voimakkaampia.

Näiden keskinäisten yhteyksien ja vihollisen ristikkäisten strategioiden tähden meidän on tärkeää tarkastella kaikkia näitä linnoituksia yhdessä. On myös aina muistettava, ettemme taistele lihaa ja verta vaan ihmisiä hallitsevia pahuuden voimia vastaan. Jumala antaa armonsa nöyrille. Niinpä meidän on aina pyrittävä vaeltamaan nöyrinä tietäen, että vaikka olemmekin saaneet armon, se ei tee meistä yhtään sen parempia kuin ne, jotka eivät ole vielä sitä saaneet. Todellisuudessa me olemme vielä vankeina olevien ihmisten palvelijoita, palvelevia sotureita, jotka on lähetetty vapauttamaan heidät.

On täysin ymmärrettävää, että tämänkaltaisten asioiden kohtaaminen on pelottavaa. Jotkut ajattelevat kuitenkin typerästi, että on parempi pysyä tietämättömänä sellaisista asioista ja jättää hengellinen sodankäynti toisten huoleksi. Tällä tavoin ajattelevat ovat niitä, jotka lankeavat väistämättä paholaisen pahimpiin ansoihin. Totuus on kristinuskolle perustavan tärkeää, ja jos todella seuraamme Kristusta, etsimme totuutta huolimatta siitä, millaisia velvollisuuksia se asettaa harteillemme. Kutsumuksenamme on hallita Hänen kanssaan, ja tämä elämä on meille harjoittelua hallitsemista varten. Todellisessa kristillisessä elämässä on kysymys nimenomaan totuudessa kasvamisesta ja niiden jumalallisten väkevien sota-aseiden käyttämisestä, jotka meille on annettu paholaisen tekojen tuhoamiseksi.

Jos Herra olisi halunnut meillä olevan helppoa, Hän olisi voinut sitoa paholaisen heti ylösnousemuksensa jälkeen. Meidän tulee ymmärtää, että käymämme taistelu on jalo taistelu. Voittoja ei voi saavuttaa ilman taistelua. Meille on uskottu jumalallisen väkevät sota-aseet, joiden edessä ei mikään pahuus voi kestää. Raamattu on Jumalan suunnitelma, ja jos et ole vielä lukenut tarinan loppua, tee se – me voitamme! Olet sillä puolella, joka ei voi hävitä. Taistelu on meitä varten, jotta voimme kasvaa siinä luonteessa ja uskossa, jotka määräävät tulevassa ajassa haltuumme uskottavan auktoriteetin.

Tämän kirjan tarkoituksena on loistaa valoa siihen pimeyteen, mistä saatana juontaa valtansa ihmiskunnan yli. Koska paholainen asuu pimeydessä, totuus tai valkeus alkaa murtaa hänen valtaansa elämässämme. Yksi totuudessa vaeltava kristitty voi olla väkevin voima maan päällä. Yksi senkaltainen kristitty saattaa helvetin mitä suurimman kauhun valtaan. Sinut on kutsuttu olemaan juuri sellainen. Jos vaellat valkeudessa, et pelkää mitään pahaa vaan kaikki pahuus pelkää sinua. Niin kuin meille luvataan Jaakobin kirjeen jakeessa 4:7, jos me vastustamme perkelettä, hän ei vain jätä meitä rauhaan vaan pakenee meitä. Aivan liian monet elävät kristityn elämänsä yrittäen epätoivoisesti torjua vihollisen hyökkäyksiä. Meidän on aika nousta meille annetussa auktoriteetissa ja saattaa vihollinen puolustuskannalle. Se on sinun kutsumuksesi.

Sinulle on annettu lupaus 1. Pietarin kirjeen jakeissa 5:6-10:

Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi, ja ”heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen”. Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää. Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.

Tekijä
Rick Joyner
ISBN
9789525640069
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2003
Sivumäärä
150
Sidonta
Nid