Uskonnon matkakirja – kirkon, kulttuurin ja uskon jäljillä (Ilkka Huhta, Jyri Komulainen, Outi Lehtipuu, Virpi Mäkinen, Marja Niemi, Tommi Sarlin, Elisa Varkemaa)

Teos on matka kristinuskon ja länsimaisen ihmisen historiaan. Kirjassa seurataan kristinuskon kulkua antiikin maailmasta omaan aikaamme ja itäiseltä Välimereltä ympäri maailman.

22,90

tuotetunnus (SKU) KK-2138 Osasto:

Kirkon, kulttuurin ja uskon jäljillä on matka kristinuskon ja länsimaisen ihmisen historiaan. Kirjassa seurataan kristinuskon kulkua antiikin maailmasta omaan aikaamme ja itäiseltä Välimereltä ympäri maailman. Vaikka kirja vie lukijansa tutustumaan oman kulttuurimme juuriin, kirjassa tarkastellaan myös kristinuskon merkitystä aikamme maailmassa. Kristinuskon matka jatkuu. Tänään valtaosa maailman kristityistä asuu Euroopan ulkopuolella.

Kirkon, kulttuurin ja uskon jäljillä antaa aiempaa vahvemmin äänen yksittäiselle kristitylle. Kirjassa aate- ja instituutiohistoria tekevät tilaa ihmisille ja heidän elämälleen. Samalla kristittyjen ja kirkon historia ankkuroituu vankasti muuhun historiaan. Sosiaaliset, taloudelliset ja poliittiset syyt ovat vaikuttaneet kristinuskon eri muotojen kehitykseen.

Kirkon, kulttuurin ja uskon jäljillä on kirja, johon on helppo tarttua. Sen kieli on selkeää ja raikasta. Asiat esitetään kiinnostavasti ja johdonmukaisesti. Lisätieto-osuudet syventävät tekstissä esitettyjä asioita. Näkökulmat työstöineen tarjoavat lisämateriaalia oppilaan pohdittavaksi ja harjaannuttavat häntä osaltaan erilaisiin aineistotehtäviin.

Tekijät:

Ilkka Huhta, TT, tutkija. Kirkkohistorian laitos, Helsingin yliopisto

Jyri Komulainen, TT, tutkija. Systemaattisen teologian laitos, Helsingin yliopisto

Outi Lehtipuu, TL, tutkija. Eksegetiikan laitos, Helsingin yliopisto

Virpi Mäkinen, TT, dosentti, teologisen etiikan ja sosiaalietiikan yliopistonlehtori. Systemaattisen teologian laitos, Helsingin yliopisto

Marja Niemi, TM, uskonnon lehtori. Nummelan lukio ja Vihdin yhteiskoulun lukio

Tommi Sarlin, TM, toimittaja. Kirkko ja Kaupunki, Helsinki

Elisa Varkemaa, TM, tutkija. Kirkkohistorian laitos, Helsingin yliopisto

Työryhmässä myös:

Annukka Kalske, Suvielise Nurmi, Jaana Oinonen

1.-2. painos

Tekijä
Ilkka Huhta, Jyri Komulainen, Outi Lehtipuu, Virpi Mäkinen, Marja Niemi, Tommi Sarlin, Elisa Varkemaa
ISBN
9789516258464
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
K20
Sivumäärä
184
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen