Uskonnon matkakirja – hyvää etsimässä (Suvielise Nurmi, Outi Lehtipuu, Virpi Mäkinen, Jaana Oinonen, Tommi Sarlin)

Hyvää etsimässä hakee lukijansa kanssa tietä hyvään elämään. Kirjassa perehdytään keskeisiin eettisiin teorioihin ja niiden esittämiin ratkaisumalleihin.

23,90

tuotetunnus (SKU) KK-2137 (Tuote)Osastot: ,

Hyvää etsimässä hakee lukijansa kanssa tietä hyvään elämään. Ihminen nähdään moraalisena kulkijana, joka elää kiinteässä vuorovaikutuksessa toisten ihmisten, ympäröivän maailman ja kulttuuritaustansa kanssa. Kirjassa perehdytään keskeisiin eettisiin teorioihin ja niiden esittämiin ratkaisumalleihin. Raamatun ja eri kirkkokuntien eettiset periaatteet tuodaan esiin tienviittoina hyvään elämään.

Tärkeäksi tarkastelun kohteiksi nousevat käytännön elämän kysymykset. Mitä ovat elämä ja kuolema? Miten voin elää toisten kanssa? Milloin eläinten ja luonnon hyödyntäminen oikein? Mitä muuttuva maailma vaatii minulta? Keskeisiä yksilö-, sosiaali- ja yhteiskuntaeettisiä kysymyksiä tarkastellaan monisyisesti ja omaan pohdintaan innostaen.

Hyvää etsimässä tarjoaa lukijalleen työkaluja, joiden avulla eettisiä kysymyksiä voi ratkaista johdonmukaisesti ja perustellusti. Kirjassa edetään etiikan peruskäsitteistä kristinuskon tapaan tarkastella eettisiä kysymyksiä ja tutustutaan erilaisiin teoreettisiin välineisiin, joiden avulla moraalisia ongelmia voidaan yrittää ratkoa. Näitä hyödyntäen tarkastellaan ajankohtaisia yksilö- ja yhteiskuntaeettisiä kysymyksiä. Kirjan perustekstin ohella Näkökulmat työstöineen tarjoavat mielenkiintoista dokumenttimateriaalia, jotka harjaannuttavat eettisten kysymysten analysoimiseen.

Tekijät:

Suvielise Nurmi, TM, tutkija. Systemaattisen teologian laitos, Helsingin yliopisto

Outi Lehtipuu, TL, tutkija. Eksegetiikan laitos, Helsingin yliopisto

Virpi Mäkinen, TT, dosentti, teologisen etiikan ja sosiaalietiikan yliopistonlehtori. Systemaattisen teologian laitos, Helsingin yliopisto

Jaana Oinonen, TM, uskonnon ja psykologian lehtori. Tapiolan lukio, Espoo

Tommi Sarlin, TM, toimittaja. Kirkko ja kaupunki, Helsinki

Työryhmässä myös:

Ilkka Huhta, Annukka Kalske, Marja Niemi

Tekijä
Suvielise Nurmi, Outi Lehtipuu, Virpi Mäkinen, Jaana Oinonen, Tommi Sarlin
ISBN
9789516078543
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2008
Sivumäärä
216
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen