Turun piispat – Pyhästä Henrikistä Mikko Juvaan (Simo Heininen)

43,00

tuotetunnus (SKU) KK-10588 Osasto:

Hyvänä tarinankertojana tunnettu Simo Heininen on kirjoittanut neljäkymmentä pienoiselämäkertaa Turun piispoista. Monet piispat ovat olleet paitsi kirkonjohtajia myös merkittäviä politiikan ja kulttuurielämän vaikuttajia. Nykyinen arkkipiispa on järjestyksessä 53. Turun piispa. Piispan virka on Suomen vanhin virka.

Keskiajalta on valittu kymmenen piispaa, ja sen jälkeen elämäkerroissa ovat mukana kaikki piispat. Kirja on kirjoitettu vetävästi ja kiinnostavasti ilman kirkollista jargonia ja tieteellistä erikoissanastoa.

Piispaelämäkertojen lisäksi kirjasta käy selville, mistä kunkin piispan tarkat elämäkertatiedot, aikaisempi tutkimus ja heidän oma kirjallinen tuotantonsa on löydettävissä. Teosta voi käyttää hakuteoksena, ja se perustuu uusimpaan tutkimustietoon. Kirja on kuvitettu tyylikkäästi.

Simo Heininen on Helsingin yliopiston kirkkohistorian professori ja kirjailija. Hän on tieteellisten tutkimusten ja oppikirjojen lisäksi kirjoittanut useita tietokirjoja. Ihmistä suurempi – paaviuden historia ilmestyi Editan kustantamana 2004 ja Mikael Agricola. Elämä ja teokset 2006 (2. painos 2007). Mikael Agricola. Elämä ja teokset on Agricolan juhlavuoden kiitetty ja palkittu pääteos.

Tekijä
Simo Heininen
ISBN
9789513753047
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2008
Koko
230 mm x 162 mm x 12 mm
Sivumäärä
214
Sidonta
Nidottu, pehmeäkantinen