Tunnen nuo jäljet CD (Outi & Lee)

Vertauskuvalliset fantasia-sanoitukset kulkevat käsi kädessä mustan gospelin tyylisten julistuslaulujen kanssa. Sanoitukset ovat saaneet inspiraationsa Raamatusta.

19,90

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-1999 Osasto:

INNOLLA ODOTETTU JA USEIN KYSYTTY!  KAIKKI LAULUT SUOMEKSI!

Kaksi vahvaa ääntä, ”runolaulua”, rumpuja, perkussioita, etnoa, kauniita kitarariffejä, tinapilliä, didgeridoota, kontrabassoa…

Kiistatta voidaan sanoa, että pitkästä aikaa omalla äidinkielellään Outin laulu tempaa mukaansa entistäänkin sielukkaampana. Outi ja Lee ovat pysyneet sanomalleen ja tyylilleen uskollisina, mutta taiteellinen perustus on saanut massiivisempaa ytyä tiukkojen perkussio-sovitusten tukemana. Perkussionisti Willi Platzerin osuus ei ole jäänyt vain helistelyksi, vaan on rohkaissut yhteiseen jammailuun, jossa Lee ja Outikin ovat uskaltautuneet äänityskoppiin powwow-rummun, käsirumpujen, udujen, djemben, cajonin, dumbegin, darabougan, kivien ja männynkäpyjen kimppuun. Akustinen kitara yhtyy kaunein riffein tinapillin ballaadiin. Etno-makua lisää kahdessa biisissä pörisevä didgeridoo. Leen nuoruuden muistona siellä täällä ”70-luvun” sähkökitaraa ja loppusäväystä maalailee Julius Chittan muhkea basso.

13 laulusta 7 on upo-uutta, ja 6 nyt ensimmäistä kertaa suomeksi äänitetty. ”Niin kuin kotkat”, ”Taiga”, ”Hei odota”, Ukona ukuthula”, ”Tulinuoli” ja ”Rauhan rantaan” ovat ilmestyneet toisenlaisin sovituksin saksankielisinä Outi ja Leen aikaisemmilla äänitteillä.

Tälläkin cd:llä painopiste on sanomalla. Vertauskuvalliset fantasia-sanoitukset kulkevat käsi kädessä mustan gospelin tyylisten julistuslaulujen kanssa. Sanoitukset ovat saaneet inspiraationsa Raamatusta.

Arvostelijoiden sanoin:

Nuotiotunnelmaa, ”luomu-lauluja” Luojan kunniaksi, Ilosanomaa inkkarimeiningillä.

Kappaleet:

1. Tunnen nuo jäljet

2. Virta nousee

3. Rauhan rantaan

4. En pelkää

5. Job

6. Tule, kiivetään

7. Ukona ukuthula

8. Hei odota!

9. Taiga

10. Kunpa

11. Tulinuoli

12. Kallio

13. Niin kuin kotkat

Tekijä
Outi & Lee
ALV-prosentti
24,00 %