Tulevaisuus tiedossa! – Tuomio ja toivo Ilmestyskirjassa (Keijo Rainerma)

Profeetallinen sana niin kuin koko Raamattu on tarkoitettu turvaksi matkalle. Johanneksen ilmestys johtaa katsomaan tulevaisuutta Jeesuksen ristin ja ylösnousemuksen valossa.

24,20

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-5151 (Tuote)Osastot: ,

Johanneksen ilmestyskirja on kiinnostava ja kiehtova, mutta vaikeimmin selitettävä Raamatun kirja. Sisältäähän se runsaasti symboliikkaa ja kuvakieltä. Tämä ei ole kuitenkaan hillinnyt selitysyrityksiä, päinvastoin. Kirjan yksityiskohdista on vedetty huikeita johtopäätöksiä historian ja tulevaisuuden tarkkoihin ajanmäärityksiin asti. Monet niistä ovat umpeutuneet kauan sitten.

Johanneksen ilmestys kuitenkin itse edellyttää, että sitä on luettava, kuultava ja otettava varteen: ”Autuas se, joka tämän toisille lukee, autuaat ne, jotka kuulevat nämä ennussanat ja ottavat varteen sen, mitä tähän kirjaan on kirjoitettu, sillä hetki on lähellä.” (1:3) Tämä kehotus ja lupaus rohkaisee Ilmestyskirjan äärelle siitä huolimatta, että voimme ymmärtää ja selittää kirjaa väärin.

Profeetallinen sana niin kuin koko Raamattu on tarkoitettu turvaksi matkalle. Se on kartta tiettömään ennestään tuntemattomaan maastoon. Kristus on kartoittanut tulevaisuuden maaston perille asti. Hänelle tulevaisuus on yhtä lailla tiedossa kuin menneisyyskin. Jos historia on kuin jännittävä kirja, helpottaa Kristuksen seuraajien jännitystä se, että he ovat lukeneet kirjan viimeisen luvun. He tietävät, että kristilliselle seurakunnalle käy lopulta hyvin. Johanneksen ilmestys johtaa katsomaan tulevaisuutta Jeesuksen ristin ja ylösnousemuksen valossa.

Keijo Rainerma on pitkän linjan seurakuntapappi, monien luottamustehtävien haltija.

Tekijä
Keijo Rainerma
ISBN
9518883998
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Kirjastoluokka
22
Sivumäärä
180
Sidonta
Sid