Tie, köyhyys, ilo (Risto Ahti)

Voit mennä uskontoon kuin kotiisi. Mutta jos sinussa on vähänkään tuhlaajapoikaa, et tyydy siihen, että sinulle sanotaan vain ”Tervetuloa!”. Utelias mieli ihmettelee, kyselee – ajattelee.

10,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-1258 Osasto:

Voit mennä uskontoon kuin kotiisi. Mutta jos sinussa on vähänkään tuhlaajapoikaa, et tyydy siihen, että sinulle sanotaan vain ”Tervetuloa!”. Utelias mieli ihmettelee, kyselee – ajattelee. Mutta mitä usko tarjoaa ajattelevalle ihmiselle? Usko tai uskonnollisuus ei saa painaa ajattelua syrjään, vaan sen tulee kirkastaa ajattelua. Mitä on ajattelun kirkkaus ja ilo? Entä, kun Jumala onkin hämärässä? Entä mitä kohtaa ihmisessä taide ja luovuus koskettavat? Kirjailija Risto Ahti tarkastelee teoksessaan, mitä näissä prosesseissa tapahtuu ja mitä valon lisääntymisestä seuraa. Samalla, kun Ahti haastaa uskonnollisuuden älylliseen keskusteluun, hän tarkastelee luovuuden ja uskon suhdetta. Miksi ne on revitty väkivalloin irti toisistaan, kun niiden rajapinnoilla tapahtuu jotakin todellista?

Teos jatkaa laajaa kiinnostusta herättänyttä Kuiskauksia-sarjaa, jossa eri alojen taiteilijat käsittelevät taiteellista luomistyötään suhteessa omaan uskonnollisuuteensa ja luotuun maailmaan.

Tekijä
Risto Ahti
ISBN
9789516079328
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Kirjastoluokka
04
Sivumäärä
198
Sidonta
Sidottu, kovakantinen