Tekijänoikeudesta maailmaan – Taustaa 1 (Kimmo Pälikkö, Markku Särelä)

Tämän kirjan taustaa -artikkeleissa kerrotaan kehitysoppia verhoavista uskomuksista, tieteen nimissä tehdyistä huijauksista ja yleiseen tietoon toimitetuista puolitotuuksista.

12,00

tuotetunnus (SKU) KK-6021 Osasto:

Uuden Seelannin rannikolla japanilaisen kalastusaluksen verkkoon jäi v. 1977 suuri kuollut ruho, jolla oli pituutta yli 10 m ja painoa yli 2000 kg. Punnituksen jälkeen ruho kuvattiin, siitä otettiin kudosnäytteet ja tehtiin mittapiirrokset. Japanilaiset tiedemiehet totesivat, että eläin oli ollut Plesiosaurus. Japanissa löytö oli vuosisadan sensaatio. Tapaus oli niin merkittävä, että siitä tehtiin japanilaisen tieteen 100-vuotisjuhlamerkki.

Vaikka japanilaiset tekivät tapauksesta viralliset raportit eri tiedeyhteisöille ja museoille, länsimaiset tiedotusvälineet ”pakotettiin hiljaisuuteen”. Vain maininnat siitä, että löytö oli ”luultavasti hain jäännös” kuittasivat tämän merkittävän tapahtuman. Miksi? Löytö oli vastoin länsimaissa vallitsevaa kehitysoppi -uskoa, jonka mukaan ko. lisko kuoli sukupuuttoon jo 66 miljoonaa vuotta sitten.

Tämän kirjan taustaa -artikkeleissa kerrotaan kehitysoppia verhoavista uskomuksista, tieteen nimissä tehdyistä huijauksista ja yleiseen tietoon toimitetuista puolitotuuksista. Merkittävintä ”tavallisen lukijan” kannalta on se, mitä kaikkea jätetään kertomatta, jotta usko kehitysoppiin säilyisi. Kirjan artikkelit valottavat myös sitä, kuinka nuoret Suomen kouluissa pakotetaan omaksumaan kehitysopin virheelliset uskomukset tieteellisinä totuuksina. Taustaa -artikkeleita on julkaistu vuodesta 1992. Kirjaan niistä on valittu 60.

Kirjan toinen osa käsittelee sitä, miten Raamatun ilmoitus ottaa kantaa maailman ja elollisen luonnon syntyyn ja ylläpitoon.

Tekijä
Kimmo Pälikkö, Markku Särelä
ISBN
9789519659985
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
5641
Sivumäärä
240
Sidonta
Sid