Täytetty lupaus (Magnus Jorgen-Ulv)

Suomenruotsalainen Zev saa kutsun Palestiinaan 1948 – tiedossa on juutalaisvaltion syntyminen Lupauksen maaperälle milloin tahansa.

19,50

tuotetunnus (SKU) KK-4504 (Tuote)Osastot: ,

Suomenruotsalaisessa juutalaisessa Garsonin perheessä sopeudutaan sodan jälkeiseen aikaan. Suvun juuret ovat Venäjällä. Michael Garson on puutavaran vientiä harjoittavan yrityksen omistaja, puoliso Monika on sairaanhoitaja. Perheessä on poika, Zev. Tapahtumat alkavat sunnuntaipäivästä, jolloin Zev Garsonin koko elämä muuttuu. Zev saa kutsun Palestiinaan – tiedossa on juutalaisvaltion syntyminen Lupauksen maaperälle milloin tahansa: suomenjuutalaista nuorukaista tarvitaan. Perheen siunauksella varustettuna Zev lähtee. Matkareitti kulkee Kööpenhaminaan, Pariisiin, laittoman juutalaisarmeijan Haganahin koulutusleirille eteläiseen Ranskaan. Sieltä Tel Aviviin kokemaan Israelin itsenäistyminen ja osallistumaan eturintamassa sotaan juutalaisen olemassaolon oikeudesta.

Zev Garson päätyy Israelin salaisen palvelun tehtäviin. Romantiikka ja jännitys vuorottelevat niin elämässä kuin kirjassakin. Kun onnettomuus iskee, Zev Garsonin koko maailma romahtaa. Mutta elämän oletetusta lopusta räjähtää esiin kokonaan uutta Israelin Messiaan puuttuessa tapahtumiin.

Tekijä
Magnus Jorgen-Ulv
ISBN
9515850983
ALV-prosentti
10,00 %