Suru elämän työkaluna (Tapio Kyyhkynen)

”Suruprosessi on mahdollisuus. Suru vie meidät aina johonkin uuteen.”

20,00 10,00

tuotetunnus (SKU) KK-12825 (Tuote)Osastot: , ,

”Surulta ei säästy kukaan. Se on yhtäkkinen, luonnollinen, tuttu, täysin ymmärrettävä reaktio. Millään keinotekoisella ei surua saa käsitellä.”

– Tapio Kyyhkynen, teologian maisteri, sairaalapastori, sielunhoitaja

Suru on Jumalan luottama työkalu ihmiselle. Sen avulla kykenemme kohtaamaan ja käsittelemään ainutkertaisiin menetyksiin kuuluvia ahdistavia kokemuksia. Suruun liittyvät reaktiot, tunteet ja asenteet muokkaavat käyttäytymistämme loppuelämäksi. Jokaisen oma persoonallisuus ja aikaisemmat menetykset yhdistyneenä elettyyn historiaan vaikuttavat suruprosessin luonteeseen.  

Tapio Kyyhkynen on kirjoittanut hoitavan kirjan. Tekijä kokee ihmiselämän haasteena sen, että läpikäymätön suru voi johtaa jopa somaattisiin sairauksiin. Sielunhoitotyössä saamansa kokemuksen, tositapauksiin liittyvien esimerkkien ja tutkimuksen nojalla tekijä valottaa surun työstämistä. Suruprosessissa teoriaa voi rakentaa ainoastaan käytännön kokemusten perustukselle. Yhdysvaltalaisen Willa Catherin ajatus: ”Inhimillisiä tarinoita on vain pari, kolme, ja ne toistuvat toistumistaan rajuina kuin eivät olisi koskaan ennen toteutuneet”, kuvastaa kirjoittajan kokemusta auttamistyön saroilla. Surijan sielunhoito ei ole ajamista johonkin teoriaan, jotta tapahtuisi selviytyminen ”oikealla tavalla”. Surija saa elää oman muutoskokemuksensa – tietoisena, että lukemattomat ovat kulkeneet ennalta samaa polkua, jota hän nyt.

Tekijä
Tapio Kyyhkynen
ISBN
9789515852304
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2010
Sivumäärä
156
Sidonta
Nidottu