Raamattu apokryfikirjoin, oliivinvihreä

1992 käännös, sisältää Apokryfikirjat (Deuterokanoniset kirjat).

16,00

tuotetunnus (SKU) KK-12081 Osasto:

Keskikokoinen Raamattu sisältää apokryfikirjat, monipuoliset liiteosat ja kaksi lukunauhaa. Himmeänvihreät kannet hohtavat kauniisti. Sidottu. Sivukoko 122 x 180 mm. 92-käännös.

Apokryfit ovat Raamatun kaanoniin sisältymättömiä alkukristillisiä kirjoja. Nämä kirjat painettiin säännönmukaisesti suomalaisiin kokoraamattuihin 1600-luvun puolivälistä 1820-luvun alkupuolelle saakka. Apokryfikirjat on nyt suomennettu kokonaan uudestaan vastaamaan vuoden 1992 raamatunsuomennuksen tyyliä ja kielellistä ilmaisua.

Apokryfikirjat avaavat lukijalle ikkunan Vanhan ja Uuden testamentin väliseen aikaan. Ne ovat tärkeä lähde tutkittaessa Uutta testamenttia edeltävän ajan historiaa ja uskonnollista ajattelua. Vaikka Uudessa testamentissa näitä kirjoja ei lainata suoraan, niiden vaikutus kuitenkin näkyy monissa kohdin.

Apokryfikirjat edustavat monia eri kirjallisuudenlajeja. Niihin sisältyy viisauskirjallisuutta, runoutta, rukouksia, saarnoja, kertovia tekstejä sekä historiankirjoitusta. Apokryfikirjoja on luettu paljon, ja ne ovat vaikuttaneet eurooppalaiseen kulttuuriin ja kulttuurihistoriaan, myös meillä Suomessa. Niiden jälki näkyy kansanviisaudessa ja sananlaskuperinteessä mutta myös kirjallisuudessa, kuvataiteissa ja musiikissa.

Kustantaja / Jakelija
Pipliaseura
ISBN
9789515774316
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Koko
122 x 180 mm
Sidonta
Sidottu, taipuisakantinen