Q – Lauluntekijän tarina (Mikko Kuustonen, Jaakko Heinimäki)

Laulaja-lauluntekijä ja maailmanparantaja Kuustosen muotokuva lapsuudesta näihin päiviin. Teoksen punaisena lankana kirjoittajien välinen vuoropuhelu.

39,40

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-6482 Osasto:

Afrikkalaisessa kylässä tapahtuu metamorfoosi: valkoisesta miehestä tulee musta. YK:n hyvän tahdon lähettiläs Mikko Kuustonen solahtaa luontevasti tanssivien kyläläisten joukkoon, varsinainen afrosavolainen. Myös muusikkona hän ammentaa mustan musiikin lähteistä. Mutta Kuustonen tuntee myös ajattelun mustavalkoisuuden: muusikon uransa hän aloitti 1970-luvulla tiukkaa uskonnollisuutta saarnaavassa Pro Fide -yhtyeessä. Mies rimpuili irti ahtaista ympyröistä ja jatkoi uraansa laulajana ja lauluntekijänä. Muusikon työnsä ohella monissa kehitysyhteistyöprojekteissa kouliintunut elämän sekatyömies on onnistunut välttämään kyynisyyden houkutuksen ja jaksaa yhä taistella paremman maailman puolesta.

Q — Lauluntekijän tarina on monipuolinen henkilökuva, joka paljastaa ristiriitaisen miehen ilot ja ahdistukset. Monet tunnetut muusikkotoverit ja aikalaiset lisäävät kuvaan oman näkemyksensä. Läpi teoksen rönsyilevässä vuoropuhelussa muusikko-maailmanparantaja Kuustonen ja teologi-kirjailija Heinimäki pohtivat ihmiselon perusasioita, kuten musiikkia, uskoa, kuolemaa ja saunomista.

Tekijä
Mikko Kuustonen, Jaakko Heinimäki
Kustantaja / Jakelija
WSOY
ISBN
9510309052
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Kirjastoluokka
78.99
Sivumäärä
258
Sidonta
Sid