Pyhiä juutalaisia kirjoituksia (Riikka Tuori, Tapani Harviainen)

Valikoituja tekstejä Talmudista.

36,00

tuotetunnus (SKU) KK-61740 (Tuote)Osastot: ,

Vanhan testamentin mukaan Jumala teki Siinainvuorella liiton israelilaisten esi-isien kanssa ja otti heidät omaksi kansakseen. Jotta israelilaiset saisivat kokea Jumalan hyvien lupausten toteutumisen, heidän tuli toteuttaa Jumalan tahto.

Juutalaiset oppineet eli rabbit ovat keskustelemalla yrittäneet selvittää Jumalan tahdon yksityiskohtia ja soveliaita toimintatapoja erilaisissa tilanteissa. Nämä keskustelut on koottu juutalaisuuden kahteen perusteokseen Misnaan ja Talmudiin. Kirjoituksissa pohditaan muun muassa avioliittoa, perhettä ja kuolemaa sekä sitä, mitä on ihanteellinen elämä ja miksi sapattia vietetään.

Pyhiä juutalaisia kirjoituksia on ensimmäinen suomenkielinen kokoelma varhaisten juutalaisten oppineiden kirjoituksia. Oppineiden keskusteluissa pohdinta viedään usein äärimmäisiin yksityiskohtiin, mikä on ulkopuolisissa herättänyt sekä huvittuneisuutta että toisaalta antanut polttoainetta juutalaisvastaisuudelle. Yksityiskohtaisuus edustaa kuitenkin loppumatonta yritystä tunkeutua jumalallisen tahdon äärirajoille saakka.

Tekijä
Riikka Tuori, Tapani Harviainen
ISBN
9789524954761
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2018
Koko
236 mm x 170 mm x 37 mm
Sivumäärä
505
Sidonta
sidottu, kovakantinen