Pyhä Franciscus ja jouluseimi (Pertti Luumi, Anniina Mikama)

Seimet ovat tulleet jäädäkseen. Seimiä rakennetaan lasten kanssa, jouluisin kirkkoihin tuodaan seimiä ja seimiä näkee myös joulukaduilla. Pyhä Franciscus ja jouluseimi kertoo mistä seimiperinne alkoi.

26,30

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-9710 (Tuote)Osastot: ,

Jouluseimet ovat tulleet suomalaiseen jouluun jäädäkseen. Kirkkoihin tuodaan perinteisen joulukuusen rinnalle myös seimiasetelma. Pääkaupungin joulukadulla ovat kauppaliikkeiden näyteikkunoita jo muutaman vuoden ajan koristaneet seimet. Tapa leviää koko ajan uusille paikkakunnille. Pienet seimiasetelmat pöydillä juhlistavat monessa kodissa joulun viettoa ja muistuttavat joulun alkuperäisestä sanomasta. Seimen rakentaminen kotiin on lasten ja aikuisten yhteistä jouluun valmistautumista.

Pyhä Franciscus ja jouluseimi vastaa kysymykseen: Mistä tämä kaikki alkoi?

Teosta elävöittää nelivärikuvitus, joka tukee kirjan lukemista myös perheen nuorimmille. Kirja sopii erinomaisesti luettavaksi ääneen kodeissa, kerhoissa ja koulussa.

Opetusneuvos Pertti Luumi on elävän kerronnan asiantuntija, joka on kirjoittanut mm. lukuisia kertomuskirjoja perheiden, kerhojen ja koulujen käyttöön. Hän on työskennellyt vuosikymmeniä kasvatuksen ja kustannustoiminnan alalla. Luumi asuu Helsingissä.

Anniina Mikama on helsinkiläinen kuvittaja ja graafikko, joka on työskennellyt paljon erilaisten oppimateriaalien parissa. Hänen erikoisalaansa ovat vanhanaikaista tunnelmaa henkivät kuvitukset, jotka puhuttelevat sekä lapsia että aikuisia.

Tekijä
Pertti Luumi, Anniina Mikama
ISBN
9789516077485
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2008
Kirjastoluokka
85.22
Sivumäärä
48
Sidonta
sidottu, kovakantinen