Pienet pyhiinvaeltajat (Nunna Kristoduli)

Lämpimän huumorin sävyttämä, viisas ja eloisa kertomus Leenusta ja hänen perheestään kahden kulttuurin rikkaassa vaikutuspiirissä, jossa läheisellä luostarilla ja sen nunnilla on tärkeä merkityksensä.

4,00

tuotetunnus (SKU) KK-7786 (Tuote)Osastot: ,

Suomalais-kreikkalainen Leenu asuu pienessä kreikkalaisessa kaupungissa, mutta kesälomansa hän viettää aina sukulaistensa luona Suomessa. Leenu on hyväsydäminen ja toimelias tyttö. Hänen ystäviinsä kuuluu mm. viisas paimenpoika Kosta, jonka kanssa vilkas Leenu oppii pohtimaan syvällisesti asioita, sekä mustalaistyttö Maria, jonka elämään Leenu vaikuttaa ratkaisevasti.

Lämpimän huumorin sävyttämä, viisas ja eloisa kertomus Leenusta ja hänen perheestään kahden kulttuurin rikkaassa vaikutuspiirissä, jossa läheisellä luostarilla ja sen nunnilla on tärkeä merkityksensä. Usko ja rukous kuuluvat itsestään selvästi ja luontevasti kreikkalaisten lasten jokapäiväiseen elämään. Mutta ei siitä puutu seikkailujakaan – pankkirosvo Samaras on paennut läheisille vuorille…

NUNNA KRISTODULI, maallikkonimeltään Anna-Leena Lampi, syntyi vuonna 1945 Helsingissä. Lapsuus- ja kouluvuotensa hän vietti Kuopiossa. Oltuaan kesätöissä Lintulan luostarissa hän sai jo lukiolaisena luostarikutsumuksen. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa klassillista filologiaa pääaineenaan klassillinen kreikka ja opetti samalla ortodoksista uskontoa Helsingin ja Lahden ortodoksisten alueiden kouluissa. Vuonna 1973 hän siirtyi Bytouman luostariin Keski-Kreikkaan, jossa hän ryhtyi tekemään käännöstöitä Suomen ortodoksiselle kirkolle. Vuoden 2001 alussa nunna Kristoduli palasi takaisin Suomeen Lintulan luostariin.

Tekijä
Nunna Kristoduli
Kustantaja / Jakelija
Lasten Keskus
ISBN
9516274439
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2003
Kirjastoluokka
L84.2
Sivumäärä
200
Sidonta
Sidottu, kovakantinen