Pienet lapset ja kiusaamisen ehkäisy (Laura Repo)

Kirjassa lähestytään kiusaamisen ehkäisyn periaatteita käytännönläheisesti. Se tarjoaa kaikille pienten lasten parissa toimiville uudenlaisia ajatuksia ja toimintatapoja siihen, miten kiusaamista voidaan ehkäistä.

41,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-57483 (Tuote)Osastot: , ,

Pienille lapsille toisten kanssa oleminen on vielä monella tavalla haastavaa. On sopeuduttava yhteisiin sääntöihin ja otettava toiset huomioon. Lasten sosiaaliset taidot ovat koetuksella etenkin päivähoidon suurissa ryhmissä, jossa on sopeuduttava toimimaan muiden lasten kanssa vertaissuhteissa. Vertaissuhteet vaikuttavat merkittävällä tavalla lasten kasvuun ja kehitykseen. Parhaimmillaan yhdessä toimiminen tuottaa jaettuja onnistumisen, oppimisen, ilon ja yhteenkuulumisen kokemuksia.

Ryhmään kuulumisen ja hyväksytyksi tulemisen tunne on lapsen kehitykselle välttämätöntä. Porukan ulkopuolelle suljettu lapsi ei voi hyvin. Ongelmat vertaissuhteissa voivat johtaa kiusaamiseen ja siten vaarantavat lapsen tasapainoista kehitystä.

Kiusaamiskäyttäytymiseen puuttuminen pienten lasten parissa on tärkeää, sillä silloin kiusaajan ja kiusatun roolit ovat vasta muotoutumassa. Kiusaamisen ehkäisyssä keskeistä on aikuisen oma toiminta ja malli. Kiusaamisen ehkäisyn tavoite on opettaa lapselle toisenlainen tapa toimia vertaissuhteissa sekä lisätä lasten hyvinvointia ryhmässä. Kasvattajan on tärkeä ymmärtää, miksi esimerkiksi kiusaajan rankaiseminen ei johda kiusaamisen loppumiseen.

Tässä kirjassa kuvataan, millainen ilmiö kiusaaminen pienten lasten parissa on ja miten se näyttäytyy varhaiskasvatuksen toimintaympäristöissä. Kirjassa lähestytään kiusaamisen ehkäisyn periaatteita käytännönläheisesti. Se tarjoaa kaikille pienten lasten parissa toimiville uudenlaisia ajatuksia ja toimintatapoja siihen, miten kiusaamista voidaan ehkäistä.

2. uudistettu painos.

Tekijä
Laura Repo
Kustantaja / Jakelija
PS-kustannus
ISBN
9789524516495
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2015
Kirjastoluokka
K3741
Sivumäärä
250
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen