Päivä kerrallaan (Matti Sihvonen)

34,00

tuotetunnus (SKU) KK-62861 Osasto:

”Tämän kirjan välityksellä haluan jakaa toisille jotain siitä rannattomasta Jumalan armon rikkaudesta, josta itse olen saanut elää.”

Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Matti Sihvosen kirja on kutsu hiljentymiseen. Kirjan tekstit tarjoavat hengellisen aamupalan vuoden jokaiselle päivälle. Päivittäinen Raamatun lukeminen on vanhaa  hengellistä perinnettä, jonka juuret ovat syvällä kristillisen kirkon historiassa. Tunnetun benediktiinien sääntökunnan (500-luvulla) aloittaman käytännön mukaan Raamattu luettiin läpi kerran vuodessa.

Suomalaiseen kristillisyyteen kuuluivat usean vuosisadan  ajan saarnakirjat eli postillat. Ne sisälsivät saarnan kirkkovuoden jokaiselle sunnuntaille. Postillat tarjosivat mahdollisuuden  yhteiseen ja yksityiseen  kotihartauteen, jos kirkkoon ei  päästy matkan pituuden tai muun syyn vuoksi.

Monen suomalaisen aamuhartaus käsittää katkelman Raamatusta, sen lyhyen selityksen ja rukouksen. Sellaiseen hiljentymiseen tämä kirja tarjoaa apuaan. Rukous on jätetty jokaisen henkilökohtaiseksi valinnaksi. Näin kirjan käyttäjä  voi liittää rukoukseen omat ajankohtaiset huolensa ja ilonsa. Kirja on kovakantinen ja siinä on lukunauha.  

”Luterilaisessa perinteessä Jumalan sanan lukeminen, rukous ja virsi kuuluvat yhteen, kuten Luther opastaa: ’Sinun tulee meditoida, se on: ei vain sydämessä vaan myös ulkonaisesti harjoittaa suullista puhetta ja kirjassa olevaa kirjaimellista sanaa, yhä uudelleen lukea sitä.’ Tätä perinnettä jatkaa ajattomalla tavalla Kuopion emerituspiispa Matti Sihvonen hartauskirjassaan Päivä kerrallaan.

Sihvonen käyttää kirjassaan monipuolisesti niin Vanhaa kuin Uutta testamenttia. Raamatunkohdat on valittu huolella ja selityksissä hän valottaa hieman tekstin alkuperäistä yhteyttä liittäen sanoman elämän moneuden keskelle. Tekstin eivät jää irrallisiksi saarekkeiksi Raamatun jakeille, vaan kulkevat harmonisesti käsi kädessä.”

– Risto Kormilainen kirjasta Päivä kerrallaan

Tekijä
Matti Sihvonen
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2021
Sivumäärä
374